Published On: 22 Maj, 2016

NDËRRON JETË IPESHKVI I DIOQEZËS SË SAPËS MONS. LUCJAN AVGUSTINI

Dioqeza e Sapës sapo ka njoftuar që Ipeshkvi Mons. Lucjan Avgustini ka ndërruar jetë.
Monsinjor Lucjan Augustini ka lindur në Ferizaj të Kosovës më 23 gusht 1963.
Pas Seminarit të vogël të Suboticës dhe atij të madh në Zagreb më 15 gusht 1989 u shugurua meshtar për dioqezën Shkup-Prizren.
Filloi shërbimin në këtë dioqezë si Sekretar i ipeshkvit-ndihmës, Shkelqësisë së Tij Imzot Nikë Prelës.
Që nga viti 1992 kreu njëkohësisht shërbimin e famullitarit të famullisë së Engjëjve të Rojës në Ferizaj dhe atë të përgjegjësit të Karitasit të Kosovës.
Në vitin 1994 u transferua si meshtar fidei donum në kryedioqezën metropolitane të Shkodrës (Shqipëri); pas inkardinimit në këtë dioqezë, më 1996 u emërua famullitar i Katedrales, ndërsa në vitin 1998, Vikar i Përgjithshëm, duke dhënë njëkohësisht mësimim e Shkrimit Shenjt pranë Institutit Katekistik Kombëtar.
Përveç gjuhës shqipe, fliste edhe kroatishten, gjermanishten e italishten.
Sot me datën 22. 05. 2016 në festën e Trinise Shenjtë Ipeshkvi i dioqezes së Sapes Mons. Lucjan Avgustini shkoj në Shtëpinë e Atit Qiellor.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...