Published On: 28 Maj, 2017

Ndalohen telefonat celularë në kantierët zviceranë të ndërtimit

Nuk do të lejohen telefonat celularë në shumë vende ndërtimi në Zvicër. Rregullat e reja do të zbatohen këtë verë.

“Shumë prej tyre kanë vendosur të mbledhin telefonat celularë dhe smartfonët në fillim të punës së tyre”, thotë Matthias Engel, zëdhënës i Shoqatës së Arkitektëve Zviceranë, për “Schweiz am Wochenende”. Të prekur nga masat janë vetëm praktikantët e ndërtimit. Më shumë të rinjtë u përgjigjen mesazheve SMS dhe në Whatsapp-ët gjatë orarit të punës, shpjegon Engel.
Ndalimi i telefonave celularë zbatohet, për shembull, në Implenia, në kantierët e ndërtimit. “Është e rëndësishme për Impleninë që punonjësit të përqendrohen në punën e tyre, veçanërisht në vendin e ndërtimit, ku mund të bëhet i rrezikshëm në rast të pakujdesisë”, tha zëdhënësi Reto Aregger, përcjell albinfo.ch.

Aspekti i sigurisë mund të shihet edhe në kompaninë zvicerane të sigurimit nga aksidentet “Suva”. Kërkesa për një ndalim të plotë të telefonave mobilë në kantierët e ndërtimit nuk është bërë ende si kërkesë e veçantë. Disa kompani ndërtimi lejojnë vetëm telefonat gjatë pushimeve. «Për specialistët tanë të sigurisë, kjo është një zgjidhje e mirë dhe e pranueshme për të gjithë”.

Ndalimi i telefonave mobilë është i ligjshëm, sipas Ligjit zviceran të punës. Megjithatë, në raste urgjente, një punëtor mund të insistojë në përdorimin e telefonit të tij celular në vendin e punës.

Kuvendi i Gjilanit miratoi emrimin e rrugës: "Mërgimtarët e Gjilanit" në shenjë nderimi e falënderimi për kontributin e juaj për Lirinë, Pavarësin dhe Republikën! #Mirësevini n'shpi!
A 5
Loading...
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Loading...