Published On: 24 Gusht, 2016

Ndalohen me ligj, por tek ne mund t’i blesh pa problem [FOTO]

Bëhet fjalë për dritat emergjente të cilat vendosen në veturat zyrtare të Policisë dhe automjeteve tjera të autorizuara me ligj.

Por vendosja e tyre në vetura private ndalohet dhe ndëshkohet në bazë të ligjit Nr. 02/L-70 PЁR SIGURINË NË KOMUNIKACIONIN RRUGOR të Republikës së Kosovës, transmeton Express. Përdorimi i këtyre dritave është përcaktuar në nenin 169 të këtij ligji

Në një kërkim të shpejt në internet ju mund të gjeni dyqane me pjesë veturash të cilat i shesin dhe i montojnë këto lloj dritash përkundër faktit që këto janë ilegale dhe të ndaluara me ligj.

Gjobat në rast montimi apo përdorimi të këtyre dritave janë si në vijim:

– Për kundërvajtje, dënohet me gjobë prej 140 € personi nëse monton pajisje në kundërshtim më dispozitat e këtij neni.

– Për kundërvajtje, dënohet me gjobë prej 250 deri 650€ zyrtari përgjegjës në institucionin publik nëse pa autorizim monton ose lejon montimin e pajisjeve ne kundërshtim me dispozitat e këtij neni.

– Për kundërvajtje, dënohet me gjobë prej 35€ shoferi që qarkullon në komunikacion më pajisje të montuara në kundërshtim me këtë nen.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...