Published On: 1 Prill, 2016

“Natë për natë po shohim ëndrra me Molla të Kuqe”

Kjo është vetëm një shtëpi në fshatin Tupallë, fshat i banuar me shqiptarë në komunën e Medvegjës, në Serbinë lindore. Më shumë se një fotografi të një shtëpie të fshatit, ajo paraqet plakjen dhe zhdukjen e karakterit shqiptar të Medvegjës. Edhe më tepër, fotografia tregon se si po humbin shqiptarët edhe një pjesë të territorit të tyre shekullor, deri sa natë për natë (madje edhe ditën) po shohim ëndrra me “Molla të Kuqe”.
Fotografinë e ka publikuar profesori dhe aktivisti për ruajtjen e frymës shqiptare të Medvegjës, Rexhep Abazi.
“Kjo shtëpi vuan për anëtarët e saj!!!”, është komenti i shkurtër dhe i dhimbshëm me të cilin profesor Abazi e ka shoqëruar këtë fotografi.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...