Published On: 17 Korrik, 2016

NATA E GJATË DHE TERRI QË E PRET TURQINË

Zakonisht duhet zgjedhur të keqen më të vogël. Nganjëhere atë të domosdoshmen.
Populli i Turqisë sonte pati mundësi të zgjedhte midis 2 të këqijave.
Midis demokracisë së shtërnguar turke deri në falsitet nga pushteti diktatorial i Erdoganit dhe forcës së grushtetit të grupeve të ushtarakëve turq që duke vazhduar traditën e mëhershme kur ushtria ristabilizonte të drejtën kushtetuese dolën në rrugë që ta rrëzojnë diktaturën.
Duket se edhe Evropa u tregua false edhe sonte duke mos u skuqur fare. Në emër të respektimit të qeverisë së zgjedhur me votat e demokracisë erdoganiane , qeveritë evropiane nuk përkrahën aksionin e ushtarakëve.
Popullin turk po e ftojnë që të dalin e ta presin dhe përkrahin “sulltanin” Erdogan. Edhe nëse dalin dhe e presin të lumtur rreth 50% të votuesve të tij prap kundër tij ngelin mbi 50 % të atyre që përditë shprehin pakënaqësitë ndaj regjimit.
Zakonisht pas natës zakonisht vjen mëngjesi me dritë.
Turqia nuk dha shenja se don një mëngjes tjetër prandaj pas natës turke pritet që muzgu i tjerrur gjatë nga Erdogan do ti bëhet terr i vërtetë këtij vendi.Ndoshta deri sa përfundon mandati i “përjetshëm” i diktatorit.
Në vendin ku demokracia është me masën e diktatorit, hakmarrja përjashton çdo drejtësi dhe mëshirë.
Edhe atë të Zotit që e rrejnë përditë.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...