Published On: 28 Shkurt, 2016

Naser Idrizi ka dhënë shenja të mjaftueshme që njeh shpirtin e mërgimtarit

Bashkatdhetarët shqiptarë që jetojnë në qytetet Dingolfing dhe Landau a.d. Isar shprehin mirënjohje dhe respekt për ztr. Naser Idrizin, Konsull i përgjithshëm në Munih.

Për “Shqiptari.eu”

Maxhun Smajli

Shqiptarët janë të njohur për emigrim, në të njëjtën kohë janë të njohur edhe për dashuri ndaj atdheut, të cilën gjë e kanë dëshmuar në të gjitha kohërat. Kudo që janë gjindur kanë menduar e punuar për popull e atdhe. Në raste nevoje edhe i janë gjendur pranë, ashtu sikur edhe në luftën e fundit të Kosovës me Serbinë, ku shumë shqiptarë e shqiptare lanë jetërat e tyre të bukura, jetërat e tyre idilike dhe shkuan në malet e Kosovës, u radhitën në radhët e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës dhe e luftuan armikun e popullit dhe tokës së tyre, ku shumë prej tyre ranë në altarin e lirisë.
Përkundër vështirësive të shumta, ata ditën dhe mundën të organizoheshin. Mirëpo, mundi i tyre u shperblye me kurorëzimin e Pavarësisë së Kosovës. Tashmë shteti ynë po shtrinë rrënjë gjithandej nëpër botë. Ambasada e Konsulata të shumta, që janë vënë në sherbim të popullit dhe shtetit, po ua lehtësojnë jetën mergimtarëve shqiptarë.
Një fat i tillë i përkëdheli edhe mergimtarët shqiptarë që jetojnë e punojnë në Republikën e Bayern-it dhe të Thüringen-it. Që nga janari i vitit të kaluar, në Munih, ka filluar me punën e saj diplomatike dhe konsullore, Konsullata e përgjithëshme e Republikës së Kosovës.
Përfaqësuesit e shtetit të Kosovës, pranë kësaj Konsullate, janë vënë në sherbim të popullit të tyre mergimtarë. Ndërsa, drejtuesi i kësaj trupe diplomatike, ztr. Naser Idrizi, Konsull i përgjithshëm, ka dhënë shenja të mjaftueshme se është njohës i mirë i shpirtit të mergimtarit. Ai, në çdo kohë po iu qendron pranë bashkatdhetarëve; duke shkuar tek ata, apo duke i ftuar në takime të ndryshme.
E veçanta e ztr. Naser Idrizit është se, gjithmonë kur gjindet në mesin e bashkatdhetarëve, duke u tretur në hallet e tyre, sikur bëhet i padukshëm. Me atë thjeshtësinë e Tij njerëzore, sikur ua rrëmben butësinë shpirtërave të tyre , në sytë e të të cilëve vërehet gëzimi për fatin e madh që kanë me këta bijë të popullit tonë të shumëvuajtur. Disi ndihen të sigurtë, si njerëz me shtet, sepse pa shtet je pak njeri, apo të mos them aspak njeri.
Prandaj, si epilog i gjithë kësaj, bashkatdhetarët shqiptare që jetojnë e punojnë në qytetet Dingolfing dhe Landau an der Isar, shprehin mirënjohjen dhe respektin e tyre që kanë për këta përfaqësues të shtetit të Republikës së Kosovës në Munih, me theks të veçantë për ztr. Naser Idrizin.

magjuniministri

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...