Published On: 20 Korrik, 2016

NASA zbulon disa porta misterioze nën Tokë

Portal quhet rruga e shkurtër, një lloj porte që të shpie drejt të panjohurës. Deri më tani është folur në mënyrë hipotetike në lidhje me ekzistencën e këtyre portaleve, ndërsa tani NASA ka financuar hulumtuesit në Universitetin e Ajovës për ta kuptuar se çka nuk ishte në rregull.

“Ne i quajmë pika X ose regjione të difuzionit të elektroneve”, shpjegon fizikani Jack Scudder nga Universiteti i Ajovës. “Ato janë vendet ku fusha magnetike e Tokës lidhet me fushën magnetike të diellit, duke krijuar një shteg të papenguar që dërgon nga planeti ynë drejt atmosferës së diellit, 93 milionë vjet-drite larg”.

Këto portale magnetike janë të padukshme, të paqëndrueshme dhe mashtruese. Ato hapen e mbyllen pa paralajmërim dhe nuk lënë shenja, të cilat do të mund të na ndihmonin për t’i studiuar, ka thënë njëri prej hulumtuesve.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...