Published On: 26 Tetor, 2016

NASA jep një tjetër lajm alarmant: Pas 15 vitesh Toka do të ngrijë

Vetëm një ditë pas lajmit bombastik se këtë vit Toka do të prekët për 15 ditë nga një terr I plotë, një tjetër lajm i frikshëm vjen nga raportet e NASA-s.

Kemi dëgjuar shpesh të flitet për ngrohjen globale, por edhe ftohja globale është pjesë e rrezikut që i kanoset planetit tonë.

Së fundmi shkencëtarët e NASA-s kanë arritur në përfundimin se pas 15 vitesh planeti jonë rrezikon të preket nga një periudhë e akullt, ashtu siç ndodhi mesa viteve 1645 dhe 1715, e cila njihet me emrin “Maunder Minimum” gjatë të cilës tërë lumi i Temzës ishte ngrirë, shkruan Syri.net.

Një model i ri ua ka mundësuar shkencëtarëve që ta parashikojnë aktivitetin diellor me një saktësi më të madhe, sesa më parë dhe ai sugjeron se aktiviteti magnetik do të bjerë për 60% midis viteve 2030 dhe 2040. Ky model bazohet te cikli 11 vjetor i Diellit, periudha e cila nevojitet që të luhatet aktiviteti magnetik. Ky cikël është hetuar për herë të parë para 173 vjetësh.

A 5
Loading...
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Loading...