Published On: 16 Korrik, 2017

MYFTI NAIMI DHE LUMBABXHINI

Shkruan: Lirim Gashi

E pastaj gjyshe ? Pastaj Kësulkuqja shkoi në mal për të mbledhur manaferra, e gjyshja u rrethua nga 100 derrkuce e 100 derra. E pastaj gjyshe ??? E pastaj u hap dera dhe brenda hyni Kalimera, e në duar i mbante dy kese bonbona e tri kese shiqera. E pastaj gjyshe ? Mjaftë më moj Refiqe, futja gjum, nuk thuhet pastaj, pastaj, pastaj tanë naten e lum… Gjyshe po xhamia, kur do të ndërtohet xhamia??? E até punë e dijnë vetëm Shefqet Krasniqi dhe babai yt Naim Myftia, që jetojnë për uckura, dimija, shamija dhe hyrija. E pse gjyshe babi im i don aq shumë uckurat, shamijat. dimijat, hyrijat dhe burkat ? Pse paret nuk vijnë nga këpurdhat, apo sic themi ne puqurkat. Amo gjyshe mos ia le namin edhe ti ? Po cka kanë lidhje puqurkat me pare e dashni ? Puqurkat sic thash ma nalt, s’kanë lidhje me pare aspak, por dashnija ndaj Zotit arab ndaq me dit t’bon qirak. Gjyshe mos m’kallxo me hiroglife llafe muhalife, por m’kallxo shul shyp, cka është puna ??? Babait tënd prej mllefit që s’po ia lejojnë ndërtimin e xhamisë në oborrin e kishes i ka ardhur shpirti te huna. E shamijat, uckurat, dimijat, burkat, hyrijat dhe puqurkat bijnë pare vetëm për ata mjekrroshat që ngjiten n’minare e ata që ngjiten pa mjekrra i zbresin poshtë me stupca dhe hekra. E tash Refiqe bon bismilah dhe futja gjum se nuk folet për pare e dashni tanë naten e lum! Naten e mirë gjyshe ! Naten e mirë Refiqe. Ah, harrova me t’thon shko nxirri qato dokumenta prej Fiqe ? Gjyshe unë nuk voziti Fiqë por Lumbabxhini se n parlament me Fiqë askush deri sot s’hyni. Ok shko nxirri qato dokumenta prej Lumbabqimit se po vjen policia i po ia gjën lejen për ndërtimin e xhamisë pa leje Naimit !!!

Kuvendi i Gjilanit miratoi emrimin e rrugës: "Mërgimtarët e Gjilanit" në shenjë nderimi e falënderimi për kontributin e juaj për Lirinë, Pavarësin dhe Republikën! #Mirësevini n'shpi!
Loading...
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Loading...