Published On: 17 Korrik, 2016

Mustafa: Fajtorin për dështimin e Brezovicës, kërkojeni tek qeverisja e kaluar

Projekti i Brezovicës kishte nisur me probleme dhe improvizime. Fajtorin për dështimin e tij, Muhamet Mustafa, kryetar i komisionit për zhvillim ekonomik, thotë se duhet kërkuar tek qeverisja e kaluar.

“… burimi i dështimit qëndron në problemet që ka pasur ky projekt në fillim. Kjo Qeveri e trashëgoi këtë projekt me draft kontratë të hartuar dhe tentoi ta realizojë. Por, problemet ishin në origjinë , në improvizimet , tendencat që gjithsesi të bëhet diçka edhe kur shihet se investitori, përkatësisht konsorciumi nuk premton”, ka thënë  në një intervistë për Gazetën Fjala Mustafa.

Edhe shumë projekte tjera me rëndësi për vendin mund të mos realizohen për shkak të përplasjeve politike. Madje edhe brenda koalicionit qeverisës PDK-LDK. Së fundi është dëshmuar tek ligji për investime strategjike i cili nuk kaloi në Kuvend dhe rrezikon prishjen e qeverisë.

Mustafa beson se ky ligj bashkë me masa tjera do ti hapte rrugë zhvillimit ekonomik dhe punësimit, premtime të qeverisë Mustafa.

“por situata e ashpërsuar deri në absurde poltike, konfliktet dhe lufta primitive politike kanë penguar këto procese. Mendoj se këto masa duhet të përfundohen , të funksionalizohet idea për fondin e punësimit në një variant të pranueshëm, dhe sidomos të ashpërsohet lufta kundër korrupcionit”, thotë ai për Gazetën Fjala.

Në këtë intervistë ai flet edhe per rrezikun që i kanoset vendit nga nunrmi i madh i veteranëve dhe masat që do të ndermerren si dhe raportet me institucionet financiare ndërkombëtare.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...