Published On: 16 Janar, 2016

Mustafa: Do ta përmbushi marrëveshjen me PDK-në, Thaçin president

Adem Lushaj

 

LDK-ja është parti shtetformuese e dëshmuar në çdo periudhë kohore, qoftë si subjekt në pozitë apo opozitë, ndaj kështu edhe do vazhdojmë të qëndrojmë edhe pas plotësimit dhe ndryshimit të Statutit, të cilat d jenë në përputhje me Statutet e partive si motra popullore të Evropës. Po ashtu jemi parti serioze në përmbushjen e marrëveshjes me partnerin qeverisës, PDK-në, gjë që do përkrahim edhe kandidaturën e Hashim Thaçit për president të vendit, i cili pritët të zgjidhet në muajin vijues. Kështu është deklaruar Isa Mustafa, Kryeministër i Republikës së Kosovës, gjatë një punëtorie rajonale në Pejë, me përfaqësuesit e degëve të Pejës, Klinës, Istogut, Deçanit dhe Junikut, e ku merrnin pjesë strukturat më të larta partiake. Paraprakisht, Agim Veliu, nënkryetar i LDK-së ka prezantuar disa nga rekomandimet e nxjerra pas diskutimeve dhe propozimeve të pranishmëve, të cilat kanë të bëjmë me forcimin e rolit të Forumit të Gruas dhe Rinisë, si dhe eliminimit të mangësive të paraqitura nëpër periudhat zgjedhore brenda partiake, që janë në përputhje të plotë me Statutet e partive tjera popullore të Evropës. “Nuk jemi duke hartuar Statut të ri, por plotësim duke pas parasysh disa çështje të dala kohë pas kohe, si nevoja për rritjen e numrit të anëtarëve të kryesisë, precizimit të procedurave për zgjedhjen e kryetarit të partisë, krijimit të hapësirave më të mëdha për rolin e rinisë dhe gjinisë femërore”, ka deklaruar Veliu, për të cilin këto plotësime do bëhen me modelet më të mira të partive si motra popullore të Evropës. Ndërkaq, nikoqiri i kësaj punëtorie rajonale, Gazmend Muhaxheri, njëherit kryetar i Komunës së Pejës, ka thënë se LDK-ja me qeverisjen që bën në Pejë, po dëshmon se çdoherë ishte parti e shtet ndërtimit e jo e shkatërrimit të shtetit, duke numëruar disa nga të arriturat e deritashme gjatë mandatit të tij qeverisës me Pejën.

Në fjalën e tij, kryeministri i vendit, Isa Mustafa, ka thënë se një takim mjaft i rëndësishëm sepse po flasim për çështje të cilat duhet ndryshuar dhe plotësuar pasi që janë vërejtur gjatë punës sonë, por edhe të jemi në përputhje me partitë tjera popullore, plotësime që do bëhen duke marr modelet më të mira evropiane, me të cilat fuqizojmë rolin e gruas dhe të rinjve. “Vet fakti se diskutojmë për çështje të tilla, tregojmë për sinqeritetin e kësaj partie shtetformuese të çdo periudhe”, është shprehur Mustafa, për të cilin këto ndryshime po bëhen me qëllim të marrjes së përgjegjësive, për zgjidhjen e problemeve të qytetareve. Kryeministri Mustafa, pasi ka marr Komunën e Pejës, si shembull për qeverisje të mirë, ka thënë se LDK-ja në asnjë çast nuk iu druhet zgjedhjeve, por assesi nuk pranojmë të luajmë me votën dhe besimin e qytetarëve. “Nuk është besim qytetar me thyerje, lotsjellës, vënie të flakës së ndërtesës se Qeverise dhe institucioneve tjera, por vendi për shprehje të mendimit ndryshe, është Kuvendi dhe institucionet e vendit tonë”, ka nënvizuar Mustafa, duke njoftuar për disa nga zhvillimet e ndodhura gjatë mandatit të tij si kryeministër, si në aspektin e zhvillimit ekonomik, punësimit por edhe të fushës politike. Kryeministri i vendit në fjalën e tij ka thënë se në mandatin e tij, Kosova ka shënuar rritjen më madhe të zhvillimit në krahasim me vendet e regjionit, gjë që nuk po iu pëlqen disave që mundohen me çdo kusht të rrënojnë të arriturat e bëra. “Jemi të vetëdijshëm se kërkesat e qytetarëve janë me të mëdha, edhe pse kemi rritje ekonomike, kemi mbi 18 mijë të punësuar, kemi bërë rritjen e ndihmës sociale, pensioneve, etj”, janë disa nga të numëruarat e bëra nga akademik Isa Mustafa, që sipas tij, këto të arritura nuk po mund të prezantohen, pasi që në vendin ku duhet prezantuar, ka zënë vend gazi lotsjellës dhe aktet tjera të dhunës.
Ndërkaq për çështjen e demarkacionit, kryeministri i vendit ka thënë se nuk do pranon që Kosova të humb asnjë pëllëmbë toke, duke premtuar se çdo gabim apo vërejtje të adresuar do shqyrtohet dhe do korrigjohet në bashkëpunim me bashkësinë ndërkombëtare dhe Qeverinë e Malit të Zi, e cila është treguar e gatshme të zgjidh çdo mos marrëveshje rreth vijës kufitare. “Marrëveshja e arritur nuk është e ratifikuar, ndaj edhe nuk është e plotfuqishme”, ka potencuar Mustafa, duke thënë se presidentja e vendit do formon Komisionin i cili do shqyrton çdo dokument të mundshëm, por edhe që do ndihmohet nga Departamenti Amerikan i shtetit i cili ka marr gjithë hartat që janë në mënyrë elektronike. Kryeministri ka sqaruar edhe çështjen e krijimit të Asociacionit të komunave serbe, i cili është vlerësuar edhe në Kushtetuesen e vendit, marrëveshje e arritur me qëllim të normalizimit të gjendjes dhe futjes nën kontroll të gjitha territorit të vendit, kur dihet se Kosova çdoherë është trajtuar si rast i veçantë nga i gjithë faktori ndërkombëtar. Në fund kryetari i LDK-së, njëherit Kryeministër i Republikës së Kosovës, ka konfirmuar për përkrahjen e tij dhe subjektit të LDK-së, për dhëni të përkrahjes për zgjedhjen e presidentit të vendit, ku sipas marrëveshjes duhet të jetë, Hashim Thaçi, që momentalisht është edhe zv. Kryeministër i vendit, dhe kryetar i PDK-së. “Do përmbushim me përpikëri marrëveshjen me PDK-në, që do thotë se Hashim Thaçi do zgjidhet president i vendit, përkundër disa deklarimeve se nuk do epet mbështetje kandidaturës së tij”, ka thënë në fjalën e tij, akademik Isa Mustafa, duke bërë me dije se gjithë deputetët e partisë së tij, kanë për obligim tu përmbahen vendimeve të marra nga partia.

 

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...