Published On: 25 Korrik, 2016

Mustafa, dëshiron ti pasuroj njerëzit e tij!

Mos ngutja e liderit të LDK-së dhe njëherit Kryeministrit të Kosovës Isa Mustafa, në riformatim dhe ristrukturim të kabinetit qeveritar, nga analistë dhe ekspertë të ekonomisë është cilësuar s’i një zvarritje e qëllimshme, pasi që sipas tyre një gjë e tillë do t’i trazonte njerëzit e afërt me Mustafën, që janë akomoduar në poste ministrore. Por, ka edhe nga ta që mos ngutjen e LDK-së e shohin vetëm s’i çështje politike.

Njohësi i rrethanave politike, Imer Mushkolaj, lidhur me mos ngutjen e LDK-së në çështjen e riformatimit dhe ristrukturimit të kabinetit qeveritar, cilësoi se kjo po ndodh për pasurimin e njerzëve të afërt me Kryeministrin.

mushkolaj-2801161
Analisti Imer Mushkolaj

Zvarritja nuk ka të bëjë asgjë me çështje parimore, veç me çështje përfitimi dhe çështje sistematizimi të njerëzve të afërt me kryeministrin”, tha ai.

Ndrysh nga kjo “zvarritje” siç e quan Mushkolaj, do të përfitojnë edhe më shumë ata që mbajnë poste në kabinetin qeveritar.

Sa më tepër që zvarritet riformatimi i qeverisë, aq më tepër përfitiojnë ata që mbajnë poste”, tha analisti Mushkolaj.

Kurse eksperti i ekonomisë, Ibrahim Rexhepi mos ngutjen e LDK-së në këtë çështje e ka arsyetuar me atë se i pari i kësaj partie, Mustafa nuk është i njohur për vendime të shpejta dhe të guximshme.

LDK-së nuk i ngutet, meqenëse edhe vet kryeministri Isa Mustafa nuk është i njohur për vendime të shpejta dhe të guximshme. Ai nuk don që të trazoj ata që e ka akmoduar në poste ministrore, së paku jo derisa të kaloj kriza me demarkacionin”, tha Rexhepi.

Ibrahim_rexhepi
Eksperti i ekonomisë Ibrahim Rexhepi

Duke e vlerësuar s’i shumë të nevojshëm riformatimin e kabinetit qeveritar, Rexhepi tha se i tillë është jo efikas dhe shumë i shtrenjtë.

Riformatimi është tejet i nevojshëm, meqenëse aparati qeveritar është shumë glomaz, jo efikas, me veshtirësi për koordinim ndërmjet dikastereve- ministrive, dhe shumë e shtrenjtë”, është shprehur  ai.

Ndërsa eksperti tjetër i çështjeve ekonomike, Naim Gashi mos ngutjen e LDK-së për zvogëlim të kabinetit qeveritar e cilësoi vetëm s’i çështje politike, duke përjashtuar çdo mundësi tjetër se ka të bëj me përfitimin e njerëzve të afërt me Kryeministrin.

Mendoj që kjo është çështje kryekëput politike. Ska të bëj me ekonomi”, tha Gashi për Gazeta Blic

Eksperti i ekonomisë, Naim Gashi
Eksperti i ekonomisë, Naim Gashi

Ndryshe nga numri i ministrave sa ka tani kabineti qeveritar, sipas Gashit, nuk rrezikohet buxheti i vendit.

Buxhetin e rrezikon korrupsioni dhe keqmenaxhimi, se 3 ministra më shumë i kushtojnë buxhetit 60 mijë në vit nuk janë shumë domethënëse”, tha Gashi.

Vlenë të kujtojmë se Qeveria e Kosovës është e përbërë nga 19 ministri dhe 21 ministra, dy nga ta 2 janë pa portofol. Ky fakt e  bën Kosovën njërin ndër vendet me numrin më të madh të ministrive në Evropë, pavarësisht asaj se Kosova është edhe vendi më i varfër në Evropë.

(Gazeta Blic)

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...