Published On: 10 Shkurt, 2016

Murat Jashari: Këta UDB-ash i vranë idealistët, atdhetarët e çlirimtarët

 

Letra e 3 e shenjtë!

 

Murat Jashari

 

Në natën e 14/15 (datëlindja e ime, 56 vjet me rend) 15 Maj 2012 shkruajsha kujtimet.

Dita e 15.Maj 2012 më zuri duke shkruar kujtimet. Aty nga ora 02.36 u lodha fortë, por kisha edhe gjumë! U ula dhe piva një gotë ujë! Edhe një gotë tjetër mbas 6 minutave! E dheza nji cigare. Mbas 6 minutave dhe të dytën cigare. Rashë me fjet aty ka ora 02.56 ! Këtë natë pashë në gjumë ëndrrën ma të bukur time për këto 56 vjetët e mia!

Pashë në ëndërr vëllaun e Komandantin tim! Pashë Komandant Kumanovën! Pashë Komandantin tim me pesë ushtarë të tjerë lirie! Pashë Komandantin e bashkëluftëtarëve të tij! Pashë pesë ushtarë të lirisë se si i rrinin Komandantit të tyre dhe timit. Një i rrike para, një në të djathtë, e tjetri në të majtë dhe dy prapa. Të gjithë rrinin drejtë, si në qëndrim gatitu. Pashë Komandanti tim, që kishte qëndrim drejt, ashtu sikundër i takon të rrijë një  komisar lirie. Më shihte me buzë e fytyrë të qeshur e më tha: A TË KAMË THËNË SE DO TË VIJ? JA PRA, E MBAJTA FJALËN.

Filloi të afrohet drejt meje. U gëzova jashtëzakonisht shpirtërisht! Veç isha në këmbë. Erdh e më puthi në mes të ballit ! Edhe unë të njëjtën e bëra, ku 2-3 cm më lart i shëndritte Emblema e të lavdishmes UÇK! Pastaj u përqafuam me të forta shtrëngime!

Mu drejtua: Erdha të të shohë e të përqafoj, të të jap forcë edhe më tepër!

Në krahë të majtë kishte të varur një çantë oficeri, ngjyrë kuq e zi!

Në anën e djathtë kish të varur në brezë pistoletën!

Në gjoks të Komandantit tim, u paraqit një ekran, si i kompjuterit! Në kompjuter dilnin nga gjashtë fotografi të personaliteteve emblematik të kombit tonë! Hapa sytë dhe me vëmendje, shpirt e zemër i shikoja!

Njoha këto personalitete emblematike të kombit tone: Gjergj Kastrioti-SKENDERBEU, Lekë Dukagjini, Abdyl Frashëri, Sulejman Vokshi, Ymer Prizreni, Ismail Qemali, Luigj Gurakuqi, Çerçiz Topulli, Bajo Topulli,Fan Noli, Enver Hoxha, Nora e Kelmendit, Ibe Palikuqi, Shaban Polluzha, Azem Morana, Gjon Sereqi, Mulla Hajdar Jashari, Abdyl Dura,  Xhem Gostivari,  Mefailat e Kërçovës, të madhin (me shtat) dhe Mefailin e Vogël (me shtat), Mulla Idrizi Gjilani, Metush Krasniqi, Tahir Meha, Jusuf e Bardhosh Gërvalla, Kadri Zeka, Rexhep Mala, Nuhi Berisha, Zija Shemsiu, Afrim Zhitia, Fahri Fazlliu, Fadil Vata, Xhemajli Berisha, Behajdin Allaçi, Arif Seferi, Adem Jashari, Zahir Pajaziti, Ilir Konusheci-Mërgimi, Luan Haradinaj, Fehmi e Xhevë Lladrovci, Agim Bajrami, Tonin, Micin, Jashar Saliu, Xheladin Gashi-Plaku, Rexhep Halimi, Fatmir Ibishi, Nijazi Azemi-Mjekra, Fadil Nimani-Tigri, Rrahim Beqiri-Roki, Nuri Mazari-Struga, Beqir Limani, Naser Hani e Harun Aliu dhe shume fotografi te tjera qe nuk i njihsha.

Çantën e hoqi nga krahu  me dorë të djathtë  dhe e mbante në dorë. Më tha: “Eja gaga Murat, ulemi këtu këmbëkryq”.

U ulëm në mes të sallonit,

Ai shpinën nga dritaret, kurse unë shpinën nga dera e sallonit dhe pesë ushtarë lirie! Çantën e vuri në prehër dhe filloi të flasë: «Gaga Murat, e di se ke shumë halle e probleme, t’u mendu për popull e Atdhe ! Mirrë ke bë! Nuk kishe si bajshe ndryshe, pasi je gjak shqiptari. Njejtë edhe gaga Xhemal. Zoti e populli kanë ramet e forcë të madhe e te përhershëm!

Mbahu ashtu si ke bë deri tani, bëhu i fort dhe kam besim se edhe deri në fund do të qëndrosh kështu! Nuk e ke koritur veten, familjen, rininë, popullin e Atdheun! Jam i bindur se do të qëndrosh deri në fund kështu! Shumë ju ke besuar shokëve të “idealit”!

U ngritë në këmbë dhe muar qëndrim gatitu,  bashe si një ushtarak i formuar e me shumë përvojë! Edhe unë u ngrita në këmbë, me të njëjtin qëndrim, kokë e trup!

Ndigjo vëlla: je veprimtar kaherë i LPK-së e veprimtar e besnik i popullit!

Lëvizjen Popullore të Kosovës (LPK), pushtuesit e tokave shqiptare dhe ndërkombëtarët e njohin si force reale e të vendosur!

Dhe ata nuk gabojnë në vlerësime!

Shkruaj  për ish-shokët e tu të Lëvizjes Letra «shënime-kujtime-testament»

Më 10 Qershor 2012 për 134 vjetorin e Lidhjes së Prizrenit, për opinionin shqiptar (do të interesohen me i përkthye Letrat edhe ndërkombëtarët) për Fatmir Limaj!

Në fund fare e shkruan:

 1. Fatmir Limaj REFLEKTO!

Shumë gjëra të fëlliqta, konspirative të nëntokës, që ishin bërë nga “shokët” e z. Limaj, Fatmiri nuk i ka ditur!

Leja kohës!

Koha është e shenjtëra!

Është barometër për gjithçka!

Jam i bindur se ka me reflektu!

Për të tjerët që i ke në rendë në listë nuk ka pardon!

Edhe për titistat e shpionat nuk ka pardon!

Më 10 Qershor 2012 Letra “shënime-kujtime-testament” ka me reflektu pozitivisht te rinia dhe populli!

Horrat, kodoshët, dilinxhinjtë dhe maskarenjtë, frymorët me dy këmbë, me surrat njeriu, kanë me u trazua dhe shqetësuar!

Unë lajmëroj komandantin tim, legjendarin Adem Jashari.  Legjendari Adem lajmëron Enver Hoxhën. Enver Hoxha lajmëron Ismail Qemalin. Ismail Qemali lajmëron Abdyl Frashëri, e ky lajmëron të madhin e heroin kombëtar Gjergj Kastriotin-Skënderbeun.

Më 10 Qershor 2012 ora 04.46 bënë banjo dhe bëne nji tushë!

Ndërrojë rrobat e mbrendshme!

Mjekër mos të kishe!

Ora 05.16 ktheu ka të duash, vertikal kokë e trup në këmbë qëndro!

Për ti respektuar me mendje, shpirt e zemër të parët tonë, o vëlla bënë kryq!

Për ti respektuar me mendje, shpirt e zemër vëllezërit e motrat tona, të fesë ortodokse e katolike!

Me dorën e djathtë shkon dhe e prekë drejt zemrës!

Me dorë të djathtë prekë gjoksin ka ana e djathtë!

Me dorën e djathtë prekë ballin!

Me dorën e djathtë e prekë në fund të gjoksit në mesë!

 

Në ora 05.26 merë avdezë!

Ora 05.36 kthehesh nga kibla, bënë Bismillah al rahman al rahim!

Qëndro në këmbë dhe lute Allahun gjeleshanuhu, për shëndetin tënd!

Për shëndetin e gruas tënde!

Për shëndetin e fëmijëve të tu!

Çojë të fala babës Jashar e nënës Nurije!

Çojë të fala babës e nënës së gruas tënde!

Për shëndetin e gagës Xhemal!

Për shëndetin e fëmijëve të gagës Xhemal!

Për shëndetin e gruas së gagës Xhemal!

Çoju të fala prindërve të gruas së gagës Xhemal!

Për shëndetin e Gentit!

Për shëndetin e nënës së Gentit!

Për shëndetin e prindërve të nënës së Gentit!

Për shëndetin e gruas së vëllaut të vogël!

Për shëndetin e fëmijëve të vëllaut të vogël!

Për shëndetin e prindërve të nënës së fëmijëve të vëllaut të vogël!

Për shëndetin e motrave tona!

Për shëndetin e pasardhësve të motrave tona!

Për shëndetin e rinis së artë, me gjen e gjakë shqiptari/e

Për shëndetin e popullit tonë, me gjen e gjakë shqiptari/e

Për shëndetin e atdheut tonë-Shqipërinë!

Urojmë që sa ma shpejtë të rritet e të bëhet Zonjë si çdo shtet tjetër!

Lidhu në namaz dhe fali katër reqatë të mëngjesit!

 

Ora 05.45 z.Fatmir Limaj!

E dërgoja të

shenjtërën Letër Nr.3 “shënime-kujtime-testament”

Fiks ora 06.00 ke me pasur shumë mysafirë!

Mysafirët që do të vijnë, janë ma të mençurit e trima e trimëresha të kombit tonë!

Pran teje do të jem edhe unë Komandanti i yt Kumanova!

Si gjithherë që të kam qëndruar pranë, që nuk e ke ditur!

 

Vëlla isha këtu te Mërgata. Vizitova të gjithë familjet e shokëve të mi (dëshmorë).

Vizitova shqiptarët e Mërgatës.

U ktheva te ti gaga Murat, bëmë muhabet dhe mire u bë se i ndajtëm detyrat!

Tani o vëlla, veprimtar i hershëm i LPK-së e ushtar i popullit e i atdheut, në betim besnik që je!

Më jepë leje, të shkojë ta shohë atë grua!

Ti përqafojë ata të dashur fëmijë!

Ta puthë e ta loçkojë Artën, që nuk më njehë!

Katër muajshe e kamë lënë!

Që mi kanë lënë horrat, kodoshët e dilinxhitë, si të gjithë, edhe të shokëve të mi (dëshmor), në vend të huaj!

O i dashuri vëlla, kam shumë rrugë për të bërë!

Do të shkojë e të vizitojë tokat shqiptare, që naj kanë marrur pushtuesi serb e të tjerët sllavë e grekë!

Do të shkojë e të vizitojë, po, po edhe në Vranjë, ku kanë lindur e rritur të parët e familjes sonë!

Prej aty do të shkojë te i madhi vëlla, te gaga Xhemal!

Të babës e nënës, të gjen e gjakut tim, që fort e dua!

Ti themë se shumë të kanë mashtrua!

Ti themë, se nga emri, serioziteti e sinqeriteti i yt, shumë kushi nga pasuria ka përparua!

Kështu gjithkund në botë, nga idealistët  e çlirimtarët, të tjerët jomeritorët po përfitojshin!

Ti puthi fëmijët e gagës Xhemal, e ta përqafojë gruan e vëllaut, se si nënë të dytë kamë pasur!

Ta përqafojë shumë fort Gentin!

Motrat të dyjat që kemi në Mërgatë, me pasardhësit e burrat e tyre, i kamë përqafuar!

Pastaj do të shkojë te motrat, që janë edhe tri në vendlindje, do ti përqafojë, me gjithë pasardhësit e tyre dhe burrat e tyre!

O vëlla i dashtur, do të shkojë ti vizitojë tokat shqiptare, që shkit nuk kanë lënë për be asnjë shqiptarë!

Do të shkojë edhe në troje tjera shqiptare, ku shkit kanë lënë shumë pakë shqiptarë!

Do të vizitojë edhe ato troje shqiptare që shyqyr Zotit e nënave shqiptare, kemi me shqiptarë me aq sa duhet!

Do të vizitojë vëllezërit e motrat tona në Çamërinë e përgjakur!

Do të vizitojë familjet, e do ti përqafojë fëmijët e shokëve të mi (dëshmorë)!

Do ti shohë se si horrat, kodoshët e dilinxhinjtë (ish-udhëheqësit tanë politik e ushtarak), pa përkujdesje i kanë lënë!

Do ti vizitojë e do ti shohë e do tja preki varret bashkëluftëtarëve që ju kullojnë gjakë!

Pa këmbë e duar, për popull e atdhe, që kanë mbetur!

Do të shkojë te bashkëluftëtarët, te Veteranet e UÇK-se, ti preki e ti shohë se si po jetojnë!

Dhe troç do t’ju them, pse jeni katandisur?!

Pse horrat, kodoshat e dilinxhinjtë përkrahni?

Pse pranoni me ju përça, a pse frymorët me dy këmbë, me surrat njeriu, ka një ashtë të vogël disave po ja gjuajnë?!

Pse po e koritni e pe fëlliqni Emblemën e të lavdishmëve UÇK, UÇPMB e UÇKombëtare!

Do të kalojë edhe te shtresa tjetër, që i kemi pasur udhëheqës dhe disa, që veten e quejshin komandant!

Që në emër të luftës, në emër të gjakut tone, në emër të pushteteve, nuk munden me llogaritë se sa pasuri kanë bërë!

Se  gjithherë mendjen pasur te pushteti e paraja!

Me çdo çmim në pushtet me ardhë!

Këtë synim primarë kishin pasur !

Luftë vëllavrasje, pa pardonë me bërë!

Për me arrit, atje lartë ku synim kaherë kryesorë kishin pasur , me çdo çmim në pushtet me ardhur!

Para luftërave çlirimtare, për babaxhanë të jenë vetë, këta horra, kodoshë e dilenxhinj që shumë trima, atdhetarë e idealistë kishin marrur në qafë!

Gjithherë kishin qenë në shërbim të huaj, të UDB e shërbimet tjera kishin informuar!

Që me i vrarë apo në birucë me i çue!

Edhe gjatë luftërave çlirimtare, për me e pasur terrenin të lirë gjatë luftërave dhe pas tyre, për me u ngrysur atje, që synim kryesor kishin pasur!

Në fotele të pushteteve me u ulur!

Shumë te çlirimtarë kishin vrarë!

Që mbas luftërave çlirimtare, siç të kishte thënë i madhi Mulla Hajdar Jashari, këta frymorë me dy këmbë, me surrat njeriu, për me ardhë në pushtet, s’po e njihnin as nënën e vetë!

Po vrajshin idealistë, atdhetarë e çlirimtarë, më të mirët luftëtarë/e, vetëm në fotele të pushtetit me ardhë!

Për familjet e dëshmorëve, e ata me shumë varre lufte, e për ushtarët e lirisë fare palla nuk po i hajke!

Për horrat, kodoshat e dilinxhitë, trojet shqiptare të Kosovës po thonë se janë të shkinisë!

Me urdhrat e shërbimit serb e me të disa të tjerave të Ballkanit dhe evropiane, Lëvizjes në Prizren i bënë atentat për ta shuar njëherë e përgjithmonë.

Këta horra, kodoshë e dilenxhinj kishin harruar se Lëvizja thellë i ka rrënjët te opanga e popullit të vetë!

Jo rastësisht në Prizren i bënë atentat! Sepse Lëvizja ka Programin e Lidhjes së Prizrenit për ta bërërealitet! / VIJON/ Shqiptari.eu


Lexoni më tepër nga Murat Jashari:

Ekskluzive: Ja çka thonë defteret turke për origjinën serbe të Hashim Thaçit!

 

http://www.shqiptari.eu/shik-u-me-udb-ne-dhe-dgse-ne-i-debuan-shqiptaret-nga-veriu/

http://www.shqiptari.eu/cila-eshte-ana-e-erret-e-presidentes-atifete-jahjaga-dhe-gjeneral-behar-selimit/

http://www.shqiptari.eu/hashim-thaci-e-bardhyl-mahmuti-a-jane-pergjegjes-per-ndarjen-e-mitrovices-e-debimin-e-shqiptareve/

http://www.shqiptari.eu/pse-ldk-ja-heshte-per-helmimin-e-rugoves-nga-vete-shik-istat-dhe-udb-ashet-video/

http://www.shqiptari.eu/a-ishin-kontribut-lufte-netet-qe-i-kalonit-me-prostituta-kur-populli-masakrohej/

 http://www.shqiptari.eu/ilmi-recica-nr-2-i-shik-ut-shok-i-ngushte-i-sasha-mihallkov-qe-vrau-trimat-ne-kumanove/

http://www.shqiptari.eu/murat-jashari-1443-pyetje-per-hashim-thacin-trego-pse-u-torturua-edhe-kufoma-e-ali-ukes/

 

 

 

 

 

 
Displaying 3 Comments
Have Your Say
 1. Mal Uka thotë:

  MUrat-Gaga. Separi po ta spjegoj kuptimin e fjales ” GAGA” ! Kah ana e jone ket fjale e perdorin ne vend te fjales Badihava, pa pare llok-llok ! Pasi po fliseshe me te vdekur Drejtoju Enver Hoxh udbashit Mikut te Milladinit, Mugoshes e Stojniqit !Me gjith ket bagazh pytjesh po jep me kuptu se Ti burro i paske shite drute ! Andaj per ta largue reumatizmin e Truve Merre i krah hitha e deshu cullak e rrehe trupin tan me hithha se te ban mire per reume te krese!
  Sherim te shpejt Z. Murat Gaga !

  Përgjigjiuni
  Pelqej(1) Nuk Pelqej(0)
 2. mali thotë:

  I nderuemi Xhafer Leci, mendoje se nuk duhet me teper se 7 pyetje, vlejne me shum se 2000 e teper pyetjet e z.Murat jasharit.

  Përgjigjiuni
  Pelqej(1) Nuk Pelqej(0)
 3. Xhafer Leci thotë:

  Unë mendoj se përsonit cili është duke e ndihmuar, Murat Jasharin-Kumanova, për përgaditjen e këtyre pyetjeve, do duhej shtruar mbi 2 mijë pyetje ! Sepse konsideroi që ai është nëna dhe pjella e të gjitha të këqiave..! Ai është ideologu dhe mësuesi i vrasësve të vrasjeve të shqiptarëve të pafajshëm, para, gjat dhe pas lufte..! Ky përçarës dhe agjent i shumëfishtë me një rrjet bashkëpunëtoresh nëpër botë, ka vite që meret me propagand antikombëtare dhe antishtetërore..! Shqipëria dhe Kosova, janë dy qeveri të zhytura në krime…, prandaj edhe kapja e kriminelëve është bërë e pamundur!!!

  Përgjigjiuni
  Pelqej(4) Nuk Pelqej(0)

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...