Published On: 10 Mars, 2016

Muhaxhiri: Filloi një çarje mes tri partive opozitare

Të ftuar në Zonën e Debatit sonte janë Dardan Gashi nga Tribuna Channel, Agron Demi nga Instituti GAP, Behlul Beqaj analist dhe Artan Muhaxhiri publicist dhe analist politik.

Me ta është duke u diskutuar rreth krizës politike, qasjes së re opozitare dhe çfarë ndryshoi tek Opozita e bashkuar.

Muhaxhiri tha se sot opozita nuk ishte e njëjtë sikur herave të tjera.

“Sot pati një ndryshim evident në pozicionin e opozitës, ekzistuan dy apo tre katër elemente që festuan këtë ndryshim. Mungesa e unitetit të tre faktorëve opozitar, sot ishte Ramush Haradinaj që mori një hap radikal që AAK-ja të largohet nga Kuvendi, mirëpo nuk pati një qëndrim zyrtar të Vetëvendosjes. Po ashtu edhe për gazin lotsjellës, deklarata nga NISMA dhe zyrtarë të tjërë që më nuk do vazhdohet me këtë metodë, por Vetëvendosja prapë vazhdoi. Janë këto dy – tre elemente që tregojnë një fillim të çarjes në mes 3 parti opozitare”.

Sipas Muhaxhirit kjo çarje në mes të tri partive opozitare ka qenë i imponuar.

“Ky ndryshim ka qenë i imponuar për opozitën, sepse kjo qasje nuk ka qenë e suksesshme pasi që në politikë elementi kryesor është efikasiteti. E kemi parë që mënyrat nuk kanë qenë të suksesshme sepse pozita i ka arrit qëllimet e veta. Opozita nuk arriti që me gaz lotsjellës të ketë një stopim të projekteve qeveritare”.

Muhaxhiri foli edhe për partinë që në legjislacionin e kaluar ishte në koalicion me PDK-në e tani është jashtë Parlamentit.

“AKR –ja duhet të bëjë një reformë të re dhe të sinqertë, Pacolli nuk duhet të bëjë ndonjë makijazh sepse e kemi parë që nuk ka pasur sukses, ai duhet të spostohet nga pozita e liderit”.

“Nuk është ideja vetëm në thënien se ne do të bëjmë ndryshe, por me anë të prurjeve të reja të ketë një imazh më serioz”.

“Shumë vështirë për partitë që largohen nga Kuvendi, të rimëkëmben më pas”.
Të ftuar në Zonën e Debatit sonte janë Dardan Gashi nga Tribuna Channel, Agron Demi nga Instituti GAP, Behlul Beqaj analist dhe Artan Muhaxhiri publicist dhe analist politik.

Me ta është duke u diskutuar rreth krizës politike, qasjes së re opozitare dhe çfarë ndryshoi tek Opozita e bashkuar.

Muhaxhiri tha se sot opozita nuk ishte e njëjtë sikur herave të tjera.

“Sot pati një ndryshim evident në pozicionin e opozitës, ekzistuan dy apo tre katër elemente që festuan këtë ndryshim. Mungesa e unitetit të tre faktorëve opozitar, sot ishte Ramush Haradinaj që mori një hap radikal që AAK-ja të largohet nga Kuvendi, mirëpo nuk pati një qëndrim zyrtar të Vetëvendosjes. Po ashtu edhe për gazin lotsjellës, deklarata nga NISMA dhe zyrtarë të tjërë që më nuk do vazhdohet me këtë metodë, por Vetëvendosja prapë vazhdoi. Janë këto dy – tre elemente që tregojnë një fillim të çarjes në mes 3 parti opozitare”.

Sipas Muhaxhirit kjo çarje në mes të tri partive opozitare ka qenë i imponuar.

“Ky ndryshim ka qenë i imponuar për opozitën, sepse kjo qasje nuk ka qenë e suksesshme pasi që në politikë elementi kryesor është efikasiteti. E kemi parë që mënyrat nuk kanë qenë të suksesshme sepse pozita i ka arrit qëllimet e veta. Opozita nuk arriti që me gaz lotsjellës të ketë një stopim të projekteve qeveritare”.

Muhaxhiri foli edhe për partinë që në legjislacionin e kaluar ishte në koalicion me PDK-në e tani është jashtë Parlamentit.

“AKR –ja duhet të bëjë një reformë të re dhe të sinqertë, Pacolli nuk duhet të bëjë ndonjë makijazh sepse e kemi parë që nuk ka pasur sukses, ai duhet të spostohet nga pozita e liderit”.

“Nuk është ideja vetëm në thënien se ne do të bëjmë ndryshe, por me anë të prurjeve të reja të ketë një imazh më serioz”.

“Shumë vështirë për partitë që largohen nga Kuvendi, të rimëkëmben më pas”.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...