Published On: 16 Tetor, 2016

Motra kërkon hisen, vëllai e padit për falsifikim

Një person me emrin Bajram Badivuku, ka ftuar mediat në një seancë të hapur më 23 nëntor, në Vushtrri, ku njofton se ka paditur motrën e tij, Myrvete Badivuku – Pantina për, siç thotë ai, “gllabërimin e pasurisë që e ka lënë babai trashëgim”.

Bajrami në ftesën e tij tregon se e motra për të cilën thotë se është prorektore dhe ish deputete e Kuvendit të Kosovës, ka falsifikuar dokumentet për të drejtën e pronës në shtëpinë e përbashkët – pronë e babait.

Myrvetja është prorektore për Buxhet dhe Financa në Universitetin e Prishtinës “Hasan Prishtina” në Prishtinë.

 Sipas Ligjit për Trashëgimi, të gjithë fëmijët – qofshin djem apo vajza – e kanë të drejtën e njëjtë në trashëgiminë e pasurisë që ua lë babai apo nëna. Ndonëse janë bërë shumë fushata për vetëdijesimin e këtij problemi, në Kosovë në shumë pak raste femrat gëzojnë të drejtën e trashëgimisë. /Telegrafi/
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...