Published On: 28 Janar, 2016

Mosdhënia e ndihmës mjekësore penalizon kardiologët deri në 3 vite burgë

Kardilogët e Qendrës Klinike Universitare të Kosovës, sot kanë hyrë në bojkot të punës, pas fillimit të hetimeve për keqpërdorime të mundëshme në këtë klinikë, duke refuzuar kështu të trajtojnë pacientët e tyre në  Klinikën Kardiologjike të QKUK-së, por një gjë e tillë përveç se është jo humane, bie ndesh edhe me Kodin Penal të Kosovës, i cili mos dhënjen e ndihmës ndaj pacientit në nevojë, e sanksionon deri në tre vite burgim për mjekun që ka refuzuar trajtimin.

“Neni 261, Mosdhënia e ndihmës mjekësore, pika 1. Mjeku ose punonjësi tjetër shëndetësor, i cili në kundërshtim me detyrën e tij refuzon t’i ofrojë ndihmën mjekësore personit të cilit i nevojitet ndihma e tillë, ndonëse ai është i vetëdijshëm ose do duhej të ishte i  vetëdijshëm se mosveprimi i tillë mund të rezultojë në lëndim të rëndë trupor apo dëmtim të rëndë të shëndetit ose vdekjen e personit, dënohet me burgim deri në tre (3) vjet”, saktëson Kodi Penal  i Kosovës.

Të përkrahur nga Federata Sindikale e Shëndetësisë, mjekët e Kardiologjisë së QKUK-së nga sot do të bojkotojnë punën. Kështu, në QKUK do të kryhen vetëm rastet emergjente. Vendimi i tyre vjen pas informacioneve se ndaj tyre janë zgjeruar hetimet dhe në shenjë revolte kardiologët i kanë dhënë afat Prokurorisë që deri më 31 janar të japë sqarime lidhur me këtë situatë të krijuar./INFOKUSI.COM
Kodi-Penal-neni-261

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...