Published On: 28 Shkurt, 2016

Mos të tjetërsohet pronat publike “Apiko” dhe “Iliria”!

Nesër me 29 shkurt 2016, është data e fundit kur skadon Masa e Përkohshme në rastin e çështjes kontestuese për pronat publike të Ndërmarrjeve “Apiko” dhe “Iliria”, masë kjo e vendosur padrejtësisht nga Gjykata Kushtetuese e Republikës se Kosovës me 3 dhjetor 2015 e drejtuar nga Arta Rama-Hajziri.
Lidhja e Historianëve të Kosovës “Ali Hadri” dega në Deçan, nëpërmjet kësaj Komunikate edhe një herë i rikujton mbarë opinionin të gjerë se nuk do të heq dorë nga qëndrimit në lidhje me këtë çështje.
Ne, i bëjmë thirrje urgjente Kuvendit dhe Qeverise se Republikës se Kosovës që të ndërhynë në këtë çështje, dhe që pronat publike të Ndërmarrjeve “Apiko” dhe “Iliria” të shndërrohen në prona të Komunës se Deçanit.
Në kërkojmë nga ana e institucioneve gjyqësore të Kosovës që të mos ndërhynë në autonomin e Gjykatës Themelore të Pejës dega në Deçan. Po ashtu nëpërmjet kësaj komunikate i bëjmë thirrje publike Gjykatës Themelore të Pejës dega në Deçan që këtë konteste të zgjedhe ashtu siç duhet dhe duke u bazuar në ligjet dhe Kushtetutën e Republikës se Kosovës dhe mos të lejoj që të jetësohen ligjet dhe vendimet e masave të dhunshme të kohës se Slobodan Millosheviçit.
Lidhja e Historianëve të Kosovës “Ali Hadri” dega në Deçan, edhe një herë rikujton se për këtë çështje kërkon :

1. Qeveria e Republikës se Kosovës të hartoj një Projektligj dhe dy Ndërmarrjet “Apiko” dhe “Iliria” të shndërrohen në prona të Komunës se Deçanit.
2. Kuvendi i Republikës se Kosovës të miratoj Projektligjin e hartuar nga Qeveria dhe dy Ndërmarrjet “Apiko” dhe “Iliria” të shndërrohen në prona të Komunës se Deçanit.
3. Të japin dorëheqje nga Gjykata Kushtetuese Arta Rama-Hajrizi e Bekim Sejdiu.
4. Jemi kundër zbatimit të ligjeve dhe vendimeve të kohës se masave të dhunshme të kohës se Slobodan Millosheviçit.
5. Kuvendi i Republikës se Kosovës të miratoj këtë një Ligji Special apo Ligj të Veçantë me të cilin do të hedhen poshtë të gjitha ligjet, vendimet dhe aktet e tjera nënligjore të kohës mars 1989-qershor 1999, që ka nxjerr Kuvendi dhe Qeveria e Serbisë për Kosovës.
6. Personeli i Manastirit të Deçanit të heq dorë nga kërkesat megalomane dhe politike dhe të mos jetë burim i trazirave në Deçan.

Lidhja e Historianëve të Kosovës “Ali Hadri” dega në Deçan mbetet e përkushtuar dhe bene thirrje se zgjidhja ma e mirë për këtë çështje është jetësimin i Projekt Marrëveshjes se hartuar nga ne, dhe që i kemi dërguar për shqyrtim Kryetarit dhe Kuvendit të Komunës se Deçanit
Kryesia e Lidhjes se Historianëve të Kosovës “Ali Hadri” dega në Deçan

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...