Published On: 11 Tetor, 2016

Mos harroni se e keni braktisur dheun tuaj

  • Më Drejtësi të madhe e Bashkuar Natyrale. Me të djathtën progresive me BALLIN Kombëtarë drejt amanetit të të madhit M’ithat Frashëri.
  • Donika Roka Xhemajli

Ikni nga këtu, ndoshta edhe do gjeni pakë lekë më shumë në atë rrugë të nisur edhe pse do jetë e gjatë, e vështirë e rëndë dhe shtrati i pushimit për ju do të jetë tepër i largët, adresa do jetë për ju shtëpia pa numër, udhëtari pa emër, njeriu pa adresë, kalimtari pa fole, krijesa pa gjuhë, me një fjalë ju ndoshta mund të gjeni jetën e ëndërruar, por mos harroni se keni braktisur dheun tuaj, dheun tuaj, dheun tuaj…

Si mund ti quash të gjitha këta trupa që braktisin atdheun, si mund ti quash të gjithë njerëzit që janë në politikë që flasin vetëm fjalë të kota dhe nuk bëjnë as një gjë për të ndaluar këto nisje masive të shqiptarëve të Kosovës për një jetë më të mirë. Të dashurit e mi, të një gjuhe, një kombi dhe të dy flamujve, është koha më shumë se kurrë të bëjmë në jetën tonë një punë të mirë. Kjo ikje nuk është rastësisht, kjo ikje është për shkak se ky shtet i pagëzuar në histori Kosovë e ka humbur kuptimin, dhe për këtë kanë faj veç politika jonë shqiptare këtu në Prishtinë dhe ata atje në Tiranë.

Në tokën shqiptare të pasur janë vetëm politikanët dhe bosët e tyre më politikë të tyre. Populli vuan për liri të fjalës, për drejtësi dhe mbi të gjitha për një vend pune, për bukë. Neve krijesave më të sinqerta dhe të dashura nuk na dëgjoj askush, as në të kaluarën as sot. Nuk mjafton të na thoni : mos ikni, mos shkoni, ku po shkoni, por duhet të na ofroni zgjidhje të shpejt, të duhur dhe premtuese engjëllore që të largoni djallin në shpirtin e të gjithë atyre që janë në rrugët e Evropës dhe të gjithë këtyre që ndoshta duan të nisinë në këtë rrugë të rënd dhe famëkeqe për popullin tonë shqiptar.

Një gjë është e sigurt, të gjitha këto turma që po braktisin atdheun një ditë do kthen këtu në atdhe. Ëndrrat e tyre do jenë pa shpresë në atë rrugë të nisur, edhe para së të ndërrojnë jetë këtu në këtë dhe, në këtë baltë do të kërkojnë të kenë varrin. Nuk është rrugë e shpirtit mërgimi, nuk është rrugë që të bënë të përjetosh të bukurën, është rrugë që të bën të qash po sa të kalosh kufirin , të benë të vuash sa të qëndrosh dhe të jetosh atje.

Andaj mos shko, se shumë shpejtë do kthehesh, mos harxho se do jesh më i rënduar, mos ik se do jesh më i lënduar, mos ja kthe shpinën tokës që i mbajti të mirat dhe mëkatet tua se të bënë të ftohtë në shpirtin tënd tani të trazuar. Koha do të dëshmoj fjalët e mia, unë do të lexoj dhembjet tua…

Në këtë dhe është nder të vdiset, por më nder sot është të punohet për të mirën dhe mirëqenien e çdo qytetari pa dallim race, ngjyre, feje, partie politike dhe kombësie, por një të vërtetë duhet kërkuar që të gjithë këta qytetar të i takoj Republikës së këtij shteti të Kosovës, tokës së Shqipërisë.

Qofshim të gjithë faqebardhë, por vetëm ata që janë vërtetë të sinqertë për të vdekur më nder në punë duke ndihmuar shoqërinë për hir të gjakut të dëshmorëve. Rroftë Shqipëria

Më Drejtësi të madhe e Bashkuar Natyrale. Me të djathtën progresive me BALLIN Kombëtarë drejt amanetit të të madhit M’ithat Frashëri,

“Tek Lidhja stagnoi tek Lidhja do ribashkohet”

Rroftë Balli Kombëtarë Demokrat

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...