Published On: 5 Shkurt, 2016

MOS E TAKO ROMEON!

 

Petrit Ruka

MOS E TAKO ROMEON!

-këshilla për të rinj-

 

Mos e lexo Romeo e Zhulietën

në se 16 vjeç nuk rastise ta gdhije,

si ndonjë qenush i lagur, natën,

poshtë ndonjë ballkoni,

nuk do ta kuptoni.

Në se nuk ke menduar të pish helm

kur fqinja që doje u puth me një tjetër

mu tek gardhi i shqyer

i zemrës tënde, djalosh,

mos e tako Romeon,

nuk do ta kuptosh!

Mund të presësh deri në muzg,

në të gjashtëdhjetat e tua e më tej,

me shpresën se Zhulieta do të dalë

në ballkonin e fatit tënd të vonuar…

Atëherë në librarinë e parë

blije Shekspirin,

me rruazat e gjakut tënd është shkruar.

Dhe mos guxo të thuash as me vete:

-Sa qenkam vonuar…

 

Tiranë, 2007

 

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...