Published On: 3 Korrik, 2016

Mos e shitni islamin tradicional për para o shqiptarë!

 

Gani Sadiku

Kush e shet të bukurën për me marrë të keqen? Vetëm i padituni, nihilisti dhe injoranti.
Kosova si një vend i njohur me një tolerancë fetare, kur askush nuk përzihej në fenë e tjetrit, ishte burim i lajmeve dhe lavdërohej për tolerancë fetare në Ballkan. Mirpo gjërat ndryshuan kur klasa “intelektuale” dhe klerikët e shitur, filluan ta shohin interesin dhe jo të bukuren. Ata, nisën të parët ta marrin falas vullgaren, që e financon Arabia Saudite, si një sekt islam jotolerant dhe i cili ku do në botë prodhoi dhunë dhe terroristë. Shpesh thuhet se aty ku është varfëria dhe papunësia po depërton Vehabizmi. Por kur kthehesh dhe e sheh klasën “akademike”, (gjysma e përkrahin këtë sekt fetarë islam dhe po aq janë haxhinjë), vjen në përfundim se fajet kryesore i kanë të “shkolluarit”, që jan idiot e morbid dhe se sistemi ynë arsimorë ka ra “fun pusi”, i cili është dashur t’i ndalon përparimin e servilokratëve, që në thelb, shumica e tyre, janë të paaftë, të paditur, të bindur por edhe zhvatës të pashoq të të mirave publike.
Atëher ske se si t’i besosh kësaj teorie, pos ta thuash të vërtetën se, ekstremizmin e përkrahin të “diturit dhe klerikët”. Ata sot janë shëndrruar jo vetëm në aleatin keyesorë por edhe tradicional të Serbisë kundër interesave kombëtare të vendit. Nëse shteti donë dhe mundet me luftue të keqen, ata janë në institucionet Akademike dhe në BIK.
Hiq më mirë nuk qëndron as politika servile në këtë drejtim. Ata janë aty dhe ”dinë” me shitë kombëtaren dhe tradiocionalen për para. Mos i fajsoni qytetarët e zakonshëm. Ata se kanë këtë mundësi, as me shitë as me ble. Ata janë ba të verbër dhe u serviret çdo e keqe.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...