Published On: 16 Nëntor, 2016

Mos e hidhni dhëmbin e fëmijërisë, mund t’ju shpëtojnë jetën

Dhëmbi i parë i qumështit që bie ruhet dhe të sjell fat. Është shpesh kjo një lloj tradite e përhapur mes prindërve, por me sa duket jo krejt pa bazë.

Dhëmbët e bebeve mund të jenë një thesar i vërtetë shërues. Bazuar në të dhëna shkencore, ne po iu tregojmë pse dhe si ruhen dhëmbët e fëmijërisë.

Dr. Songtao Shi nga National Institute of Dental and Craniofacial ka dalë në përfundimin se dhëmbët e bebeve përmbajnë duzina qelizash të vlefshme, të përdorshme për të trajtuar më vonë sëmundje të ndryshme në jetë.

Specialistët kanë studiuar efektet e qelizave të dhëmbëve të para të fëmijërisë në zemër, tru, pankreas dhe organe të tjera dhe ndikimin në riparimin e dëmtimeve të mundshme të shkaktuara nga sëmundja, shkruan “infoshqip”. Skuadra e Dr.Shi zbuloi se dhëmbët e të rriturve përmbajnë 1 lloj qelize, ndërsa dhëmbët e fëmijëve (të parë te fëmijët 7 deri në 8 vjeç) përmbajnë qeliza staminale krejtësisht të ndryshme.

Dhëmbi i fëmijërisë mund të shpëtojë jetën nëse nuk mundeni të përballoni ruajtjen në bankë të qelizave staminale të kërthizës së bebes tuaj ose nuk keni menduar për këtë gjë në kohë

Kuvendi i Gjilanit miratoi emrimin e rrugës: "Mërgimtarët e Gjilanit" në shenjë nderimi e falënderimi për kontributin e juaj për Lirinë, Pavarësin dhe Republikën! #Mirësevini n'shpi!
A 5
Loading...
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Loading...