Published On: 1 Shkurt, 2016

“Monstra”, “Sopoti” dhe “Kumanova” arritën në duart e Janevës

Prokurorja Speciale Katica Janeva konfirmon marrjen në shqyrtim të rasteve të “Kumanovës”, “Sopotit” dhe “Monstrës”, megjithatë ende nuk ka qëndrim të qartë nëse këto raste do t’i kalohen për hetim këtij trupi special. Katica Janeva kërkoi hapësirë për të analizuar gjërat dhe në momentin që do të ketë ndonjë vendim për këto raste, do të ketë edhe njoftim publik. I vetmi rast që shkaktoi protesta të shumta qytetare e për të cilin Janeva konfirmoi nisjen e hetimit është ai i Martin Neshkovskit, i riu i vrarë para disa vitesh në sheshin e qytetit.

“Po shqyrtojmë..Të gjitha lëndët janë në procesin e shqyrtimit. Kur të kemi diçka konkrete do t’ ju njoftojmë…Martin Neshkovski është në kompetencë tonën”, ka thënë Katica Janeva, Prokurore Speciale.

Gjatë paraqitjes së Janevës para Këshillit të Prokurorëve lidhur me largimin e Lejla Kadriut dhe Marija Gjorgjievas nga ekipi saj, ajo tha se qëndron pas vendimit që është në pajtueshmëri me ligjin për Prokurorinë Speciale, ndërsa komisioni i formuar nga Këshilli i Prokurorëve nuk e ka të qartë se si duhet vepruar.

“Anëtarët e komisionit më pyetën se si e mora vendimin, ndërsa më tej ata do ta marrin vendimin duke u bazuar edhe në deklaratat e kolegeve edhe në deklaratën time…A ka gjasë që prokuroret të ngelin tek ju? Nuk e di, këtë do ta vendos Këshilli. Unë jam ajo që vendos se kush do të punojë në Prokurorinë Speciale, këtë ia thashë edhe Këshillit, nuk do të doja të komentoj më shumë” , tha më tej Janeva.

“Komisioni nuk është  kompetent për të vërtetuar apo prezantuar ndonjë përfundim, por vetëm të vërtetoj relevancën e deklaratave, vendimin e merr këshilli. Qëndrimi im është se urgjentisht ka nevojë për ndërhyrje në Ligjin për Prokurorinë Speciale pasi që edhe në të ardhmen do të kemi kësi lloj situatash jo logjike në aspektin juridik dhe kjo do të na e vështirësojë punën. Janeva në këtë rast përdor ligjin dhe thotë se mjaftojnë dhjetë prokuror pasi që këtë ia mundëson ligji, por nuk është paraparë se në cilat situata si duhet të veprohet”, ka deklaruar Sasho Vasilevski, prokuror në Këshillin e Prokurorëve.

Sa i përket pranim-dorëzimit të “bombave” për çka Këshilli i Prokurorëve Publik kërkoi llogari nga Janeva kohë më parë, ajo tha se përgjigjen do ta japë më 15 mars kur ajo do duhet të dorëzojë raport të detajuar gjashtë-mujor për punën e saj. Gjatë javës Prokuroria Speciale paralajmëroi një pres konferencë për mediat në të cilën siç tha Janeva, do të përgjigjet për të gjitha pyetjet me interes. Gjatë javës pritet edhe vendimi i Këshillit të Prokurorëve lidhur me shkarkimin e dy prokurorëve.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...