Published On: 26 Shkurt, 2016
Ide |

Molossia heq dorë nga himni kombëtar i shqiptarëve

Në tradita, në zakone dhe apo në gjerësi gjeografike, nuk ka asgjë të përbashkët dhe lidhje me Shqipërinë, por për një dekadë e gjysmë ka përdorur himnin e kombit shqiptar (https://www.youtube.com/watch?v=5Q2B1WAZpDM).

Por himni i njëjtë me kërkesë të shqiptarëve është ndryshuar një vit më parë. Himni i ri, tani zyrtarisht është “Fair Molossia – shtëpia jonë”: http://youtu.be/7HG0mVzEi2g. Këtë e thotë presidenti i Republikës Molossia, Kevin Baugh, në një bisedë ekskluzive për agjencinë e lajmeve INA nga korrespodenti i saj në Nju Jork, Beqir Sina.

Ai thekson se për 15 vite me radhë ka pasur ankesa të mëdha nga shqiptarët e Amerikës, mbi atë që ne do ta quanim “huamarrje” ose kopjim  të himnit të tyre. “Kështu në dhjetor 2013 Republika jonë kishte nisur një kërkim për një himn të ri, dhe përfundimisht me muzikë të zgjedhur, e cila ishte një pjesë e mrekullueshme e përbërë nga Simon-Pierre Boka Di Mpasi Londi.

Dikur himni i Zaires, i cili nuk është më në përdorim dhe i përshtatet nevojave tona më të mira. Më pas, vargjet lirike janë shkruar nga Shkëlqesia e Tij, Presidenti, Kevin Baugh – duke u motivuar dhe frymëzuar nga vendi dhe kultura e Molossias, si edhe nga vargjet e këngës “Impossible Dream (Quest)”, “Ozymandias” nga Percy Bysshe Shelley dhe “Home Mjetet Nevada “, kënga e  Shtetit të  Nevadës”, shprehet ai.

Molossia, është vetë shpallur shtet qysh në vitin 1977. Dhe, ai që e krijoi këtë shtet, është Kevin Baugh. (INA)

 
Displaying 1 Comments
Have Your Say
  1. Xhafer Leci thotë:

    Ju lumtë ! Shumë nga të huajt por tregohen më shqiptar se vet neve disa që jemi shqiptarë !

    Përgjigjiuni
    Pelqej(0) Nuk Pelqej(0)

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...