Published On: 3 Mars, 2016

Mogherini: Silleni Shqipërinë më pranë BE-së

Ashtu siç pritej mesazhi i Përfaqësueses së Lartë për Politikë të Jashtme dhe Siguri e Bashkimit Europian, Federica Mogherini në fjalën e mbajtur para deputetëve shqiptarë, lidhej tërësisht me reformat dhe veçanërisht atë në drejtësi.

“Po punojmë së bashku mirë dhe për shumë gjëra të ndryshme. Por ka ardhur koha të kalojmë në një nivel tjetër, për ta bërë këtë duhet një reformë e thellë dhe tërësore e Gjyqësorit. Të mos e harrojmë se për çfarë duhet kjo: ka të bëjë me barazinë mes të gjithë qytetarëve shqiptarë, pavarësisht statusit social, mbiemrit apo fuqisë financiare. Të gjithë ju duhet të keni besim te të gjitha këto institucione dhe te shteti”, tha Mogherini.

Nuk është e re që nga kjo reformë Brukseli kushtëzon hapjen e bisedimeve për anëtarësim dhe Mogherini ua rikujtoi këtë ligjvënësve shqiptarë.

“Bëni atë që duhet bërë, miratojeni reformën, sepse e di që të gjithë ju doni që Shqipëria të ecë përpara. Edhe qytetarët tuaj presin që ju të bëni këtë gjë. Këtë e keni detyrim ndaj vendit tuaj, por detyrim edhe ndaj të gjithë Europës. Për këtë arsye ne i japim rëndësi kaq të madhe kësaj reforme, që do t’i hapte dyert rekomandimit pozitiv për hapjen e negociatave”, deklaroi Përfaqësuesja e Lartë e BE-së, përcjell tch.

“Si ministre e Italisë por edhe si Përfaqësuese e Lartë e BE, kam pasur ndjesinë që kjo është në interesin tuaj dhe në interesin tonë. Të gjitha vendet e Ballkanit Perëndimor duhet të jenë në BE”, deklaroi Mogherini.

Ajo nënvizoi se të gjitha vendet e Ballkanit Perëndimor duhet të bëhen bashkë për të ecur përpara.

“Rrugëtimi europian nuk ka të bëjë me formula të gatshme. Unë dëshiroj të flas për këtë gjë, të cilën ne mund dhe duhet ta bëjmë së bashku. Ka shumë sfida që ne ndajmë si europianë, por askush nuk i ka përgjigjet e duhura. Nuk kemi mësues apo nxënës. Ne duhet që së bashku të punojnë për përgjigje të përbashkëta, si siguria, radikalizimi, migrimi, shpëtimi i jetëve të refugjatëve, punësimi, rritja ekonomike, e tashmja dhe e ardhmja”, deklaroi Mogherini.

Duke vënë në dukje se të gjithë gjendemi në të njëjtën varkë, zëvendëspresidentja e Komisionit Evropian, nënvizoi se “së bashku mund të gjejmë zgjidhje. Sfidat që po kalon ky rajon e tregon. Se ne duhet të jemi së bashku në këtë sfidë. Vetëm duke qenë së bashku mund të japim rezultate”.

Në fund të fjalës së saj, Mogherini pati një sugjerim për deputetët shqiptarë, që si gjithmonë në të tilla raste kishin mbushur sallën.

“Çlirohuni nga ajo pjesë që dëmton vendin tuaj dhe silleni Shqipërinë më pranë BE-së”, apeloi ajo.

 

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...