Published On: 6 Mars, 2016

Mjeku: Reduktimet e ujit në Prishtinë pothuajse janë eliminuar

Viti 2016 pritet të jetë viti më stabil për furnizim me ujë të pijshëm, mirëpo nëse do të ketë shpenzim enorm të ujit, atëherë do të ketë një orar të ri të reduktimeve me qëllim që shpërndarja e ujit të bëhet në mënyrë të barabartë.

Zëdhënësja e Ujësjellësit Rajonal “Prishtina”, Arjeta Mjeku tha për KosovaPress se sipas informacioneve të ndërmarrjes, nga 500 njerëz të ndëshkuar për keqpërdorim të ujit të pijshëm, në gjykatë ka arritur vetëm një konsumator që është zënë në flagrancë.

“Me një vetëdijesim më të madh të qytetarëve që ujin ta shpenzojnë sa më racionalisht, nuk do të kemi probleme gjatë sezonit pranverë-verë, mirëpo nëse e vërejmë që po rriten kërkesat, që kemi shpenzim enorm të ujit të pijshëm, atëherë ne do të dalim me një orar të ri të reduktimeve në mënyrë që shpërndarja e ujit të bëhet në mënyrë të barabartë. Nëse nuk kemi keqpërdorime dhe e shohim se niveli, si në liqene, ashtu edhe në rezervarë që i kemi nëpër qytet janë në gjendje të mirë, atëherë nuk do të kemi reduktime, vetëm gjatë natës. Me një udhëzim administrativ të Komunës së Prishtinës, gjobat kanë qen diku 100 euro për persona fizikë dhe 300 euro për persona juridikë, mirëpo shpesh herë këto gjoba, inspeksioni i ka shqiptuar për këta konsumatorë por kemi informacion që nga 500 gjoba sa janë vënë, në gjykatë ka arritur vetëm një konsumator që është zënë në flagrancë duke e keqpërdorë ujin e pijshëm”, ka thënë ajo.

Zëdhënësja Mjeku tha se furnizimi me ujë të pijshëm për këtë vit është shumë stabil, ku gjatë ditës reduktimet e ujit pothuajse janë eliminuar.

“Ne i furnizojmë me ujë të pijshëm 8 komuna, përfshirë edhe Komunën e Prishtinës. Kemi një furnizim shumë stabil me ujë të pijshëm, ku pothuajse reduktimet e ujit gjatë ditë janë eliminuar fare, ka shumë pak në disa zona. Rast konkret e kemi lagjen “Aktash” dhe lagjen “Bregu i Diellit”, që kanë vuajtur shumë mungesën e ujit të pijshëm, e që janë një zonë që furnizohen nga liqeni i Badovcit, ndërkaq sivjet e kemi furnizimin shumë të mirë. Pjesa e “Aktashit” dhe një pjesë e lagjes “Bregu i Diellit”, furnizohen me ujë pothuajse 24 orë pandërprerë. Ndërkaq në disa zona të tjera ka reduktime shumë minimale, të cilat nuk vërehen shumë nga ana e qytetarëve. Reduktimet janë më shumë prezent gjatë orëve të natës, duke filluar nga ora 23:00 deri në orën 05:00 të mëngjesit”, tha Mjeku.

Mjeku më tej tha për KosovaPress se mungesat eventuale të ujit të pijshëm mund të ndodhin për shkak të punimeve që mund të bëhen në infrastrukturë nga ana e Ujësjellësit “Prishtina”, apo në rast të pëlcitjes së ndonjë gypi. Por, sipas saj, për këtë konsumatorët do të njoftohen me kohë.

“Niveli i ujit në liqenet akumuluese, Batllava dhe Badovci, prej nga furnizohen përgjithësisht Komuna e Prishtinës dhe disa komuna tjera, është në gjendje stabile. Kemi diku minus dy metra e gjysmë nën kuotën maksimale, dhe çdoherë nëse e krahasojmë këtë periudhë me vitin 2014 në të njëjtën periudhë, kishim një krizë të madhe për ujë të pijshëm, ku nivelet e ujit në liqenet akumuluese ishin edhe në minimum, mirëpo sivjet është gjendje stabile. Ne po shpresojmë që edhe komunat përkatëse do të dalin në sezonin pranverë-verë, me një kërkesë për udhëzim administrativ, që do i parandalonte edhe keqpërdorimet e ujit të pijshëm”, tha Mjeku.

Të gjithë keqpërdoruesit e ujit të pijshëm, do të gjobiten nga 100 deri në 300 euro.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...