Published On: 29 Janar, 2016

Mjekët specializant të diskriminuar deri në palcë, të mos heshtin deputetët shqiptar!

LR-PDSH ka reaguar se asnjë nga kërkesat e mjekëve specializant privat nuk janë shqyrtuar nga ana e Ministrisë të Shëndetësisë dhe komisionet përkatëse të Parlamentit të cilat i parashtruan nëpërmjet një peticioni që u nënshkrua nga 350 mjekë të ri. “Ato janë në pozitë shumë të palakmueshme me statusin që kanë. Sipas këtij ligji ato nuk do paguhen për punën e bërë, do inçizohen provimet e tyre dhe do ketë mundësi të ndjeken drejtëpërdrejtë që cenon privatsinë individuale, pastaj provimi intermedier i cili mund te keqpërdoret dhe të jetë arsye për ndëprerjen e specializimit. Poashtu, specializantët e spitaleve publike janë të kushtëzuar për të nënshkruajtur marrëveshje obligative që të punojnë 10 vjetë për intitucionin amë ose ti paguajnë dëmshpërblim institucionit amë 60-100 mijë euro, dhjetëfish më shumë nga shuma që investon e njëjta”, thekson kjo parti.

Departamenti i Shëndetësisë pranë Lëvizjes për Reforma – PDSH kërkon që urgjentisht të dëgjohet zëri i gjeneratës të re të mjekëve dhe urgjentisht të ndërprehet sjellja e Ligjit të ri për mbrojtje shëndetësore e cila në tërësi është kundër profesionit të mjekut dhe shkakton huti dhe pasiguri ndër mjekët dhe punëtorëve shëndetësorë.

“Sa më shpejtë të hapet debat me qëllim që edhe mjekët tjerë të japin kontribut për këtë materie kaq të rëndësishme për mbarëvajtjen e procesit shëndetësor në Maqedoni.

Kërkojmë nga deputetët shqiptarë, të pozitës dhe opozitës, të mos heshtin e të mos jenë kaq të painteresuar për një ligj që tangon profesionistët shëndetësor dhe popullatën që ka votuar të njëjtit për mbrojtjen e interesave primare të qytetarëve”, thekson LR-PDSH.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...