Published On: 16 Janar, 2016

Mjekët paralajmërojnë: Këto gjashtë ushqime kurrë nuk duhet t’i konsumoni

Të gjithë e dimë se disa nga ushqimet që i konsumojmë për ditë përmbajnë helme dhe kemikate të rrezikshme. Të hani ushqime të shëndetshme do të thotë të konsumoni ushqime të përpunuara në mënyrë minimale dhe ato që nuk përmbajnë aditiv. Ja disa nga ushqimet, të cilat nga ekspertë të shumtë nga mbarë bota thonë se kurrë nuk duhet t’i konsumoni, transmeton gazeta Kosova Sot Online.

Domatet në konservë

Problemi është në konservat prej metalit. Ato përmbajnë bisfenol-A, estrogjenin sintetik që vjen në lidhje me problemet riprodhuese, sëmundjet e zemrës, diabet dhe mbipeshë.

Alternativë: Lëngu nga domatja nga shishja e qelqit.

Kokoshka nga mikrovala

Problemi është në substancën “PFOA”, kemikat ky që gjendet në ambalazhin e kokoshkave për mikrovalë. Ky kemikat lidhet me mungesë të pjellorisë, si dhe problemet me mëlçinë dhe pankreasin. Në mikrovalë, ky helm bartet te kokoshkat,e  njeriut mundet t’i shkaktojë shumë dëme.

Alternativë: Kokoshkat e zakonshme që i përgatisni ju vetë.

auto_siki21452955254

Patatja joorganike

Patatja e kultivuar në mënyrë joorganike përmban herbicide, pesticide dhe fungicide. Pataten joorganike mund ta dalloni lehtë,atëherë kur nuk mund të vlojë.

Alternativë: Patatja organike.

auto_siki31452955256

Salmoni i kultivuar në hurdhë  

 

Sikurse që nuk është e shëndetshme që kafshët të hanë drithëra, po ashtu nuk është natyrale që salmoni të mos ushqehet me sojë dhe të rriten në rrjetë. Mishi i salmonit që rritet në këtë mënyrë është kancerogjen dhe ndërlidhet me diabet dhe mbipeshë.

Alternativë: Salmoni i egër.

auto_siki41452955260

Soja joorganike

Soja e vetme që është e pranishme për përdorimin njerëzor është soja e fermentuar. Për fat të keq, 90 për qind e sojës në botë gjenetikisht është e modifikuar dhe shkakton probleme me shëndetin, çrregullojnë ekuilibrin e hormoneve, e mund të shkaktojnë edhe kancerin.

Alternativë: Soja e fermentuar.

auto_siki51452955263

Mollët joorganike

Nga të gjitha prodhimet joorganike, mollët përmbajnë nivelin më të madh të pesticideve. Rezultatet e shumë studimeve tregojnë se këto pesticide sjellin në lidhje me kancerin dhe sëmundjet e Parkinsonit.

Alternativë: Mollët organike.

auto_siki61452955266
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...