Published On: 1 Korrik, 2016

Mjekët e spitalit privat, që e “sakatuan” Nizafete Pozhegun, ikën nga Kosova!

Mjekët e spitalit privat, që e “sakatuan” Nizafete Pozhegun, ikën nga Kosova!

Dy mjekët e spitalit privat në Gjakovë “MIM Hospital”, Nexhat Rexha dhe Ardian Jusufi, që e operuan pacienten 65 vjeçare Nazifete Pozhegu, nga i cili operacion ajo mbeti e palëvizshme, kanë ikur nga Kosova ditën kur Inspektorati Shëndetësor bëri inspektimin e këtij institucioni privat shëndetësor.

Lajmin për largimin e tyre e ka konfirmuar për “Gazeta Blic” Avdyl Hoxha, urolog në spitalin privat “MIM Hospital”.

Po, unë mund t’iu konfirmoj se mjeku Nexhat Rexha dhe Ardian Jusufi nuk ndodhen në Kosovë”, tha Hoxha, raporton gazetablic.com, duke mos dhënë detaje tjera. Ai nuk ka dashur të flas as në lidhje me atë se kur ata do të kthehen në Kosovë.
Në anën tjetër, Inspektorati i Ministrisë së Shëndetësisë së Kosovës, ditën kur raportoi Gazeta Blic për këtë skandal, ka inspektuar spitalin në fjalë, duke u bazuar në ankesën e Lirim Pozhegut, djali i pacientes 65 vjeçare e cila sipas familjarëve të saj ka mbetur e palëvizshme pas operimit që i është bërë nga mjekët Rexha dhe Jusufi në spitalin privat “MIM Hospital”.

Rexha dhe Jusufi nuk ishin në kohën e inspektimit!

Në kohën kur inspektorati ka shkuar në spitalin privat “MIM Hospital”, ka qenë e pranishme vetëm Shpresa Rexha e cila është anesteziologe në këtë spital dhe njëherit bashkëshorte e mjekut Rexha.

Orologu, Nexhat Rexha / Spitali privat "MIM Hospita" / Foto: Gazeta Blic
Urologu, Nexhat Rexha / Spitali privat “MIM Hospita” / Foto: Gazeta Blic

Kështu ka thënë për Gazetën Blic zëvendëskryeinspektori shëndetësor, Shaban Osmanaj.

Mos praninë e dy mjekëve, anesteziologia për Osmanajn e ka arsyetuar me një vizitë urgjente në Shkup, raporton gazetablic.com

Nexhat Rexha dhe Ardian Jusufi,  kanë shkuar në Shkup, pasi që i është përkeqësuar gjendja njërit prej mjekëve gjerman që punon në këtë spital”, kështu ishte shprehur anesteziologia, thotë Osmanaj për Gazetën Blic.

Do të merren masa të menjëhershme për spitalin privat “MIM Hospital”

Për shkak të mos prezencës së dy mjekëve, Rexhaj dhe Jusifit në kohën e inspektimit, zëvendëskryeinspektori ka vendosur që t’i kërkoj drejtorisë së inspektimit masa të menjëhershme për këtë spital.

Shkaku i largimit të tyre nga vendi i punës në kohën e inspektimit do të bëhet edhe Rishikimi i licensës”, tha ai.

13552609_1144170005604038_1874771776_n
Koridori i spitalit privat “MIM Hospital”

Sipas Osmanajt, largimi i mjekëve nga spitali është bërë pas orës 8 të mëngjesit.

Brenda spitalit "MIM Hospital"
Brenda spitalit “MIM Hospital”

“Gazeta Blic” dy ditë më parë kishte publikuar një hulumtin në lidhje me spitalin në fjalë, ku sipas familjarëve dhe dëshmive që i ka siguruar “Gazeta Blic” nga familja e Nizafete Pozhegut, e operuar në spitalin “MIM Hosplital”, ka mbetur e palëvizshme.

Gjithmonë sipas deklarimeve të familjarëve, 65 vjeçarja Pozhegu, ishte operuar nga Rexha dhe Jusufi pa lejen e tyre dhe se që nga dita e operimit ajo nuk kishte mundur të ngritej në këmbë për asnjë çast.

Gazeta Blic e ka kontaktuar nëpërmjet telefonit me mjekët Ardian Jusufi e Nexhat Rexha, të cili me të marrë vesh se për çka është fjala e ka mbyllur telefonin. Ata nuk i janë përgjigjur as SMS-ve, kur ishin pyetur për vendndodhjen e tyre.

 

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...