Published On: 17 Mars, 2016

Misioni i BE-së për liberalizimin e vizave sot e nesër në Kosovë!

Sot në Kosovë pritet që të arrijë ekipi i ekspertëve të BE-së i cili ka për detyrë të bëjë vlerësimin e përparimit në pikat e papërmbushura të Qeverisë për arritjen e liberalizimit të Vizave. Qysh nga fundi i vitit kur Kosova nuk e mori rekomandimin e KE-së për liberalizim ishin identifikuar edhe tetë pika të cilat duhej përmbushur nga Qeveria në mënyrë që vinte deri tek ky rekomandim, raporton Gazeta Blic

Derisa Kryeministri Mustafa dhe Ministri i Integrimeve Bekim Qollaku tërë kohën kanë thënë që Kosova ka përmbushur të gjitha  kushtet përfshirë këtu edhe “akomodimin”  e zyrave të Avokatit të Popullit, mosvotimi i Kuvendit të Kosovës për anëtarët e OSHP-së duket që Kosovës edhe njëherë do t’i shkaktojë telashe të mëdha pasi që edhe ky është një kusht që BE i ka parashtruar Kosovës për të propozuar  rekomandimin e heqjes së vizave.

Zyrtarët e BE-së që do të qëndrojnë në Kosovë sot dhe nesër do të raportojnë mëpas në Bruksel për progresin e Kosovës në përmbushjen ose jo të kushteve për Liberalizim të Vizave. Qeveria e Kosovës përndryshe ka paralajmëruar që do të riprocedojë në Kuvend me procedurë  të përshpejtuar zgjedhjen e anëtarëbe të OSHP-së.  /Gazeta Blic/
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...