Published On: 29 Mars, 2016

Mirësevini në Amerikë!

 

Vlerësimi i diplomave

 

Për të gjithë ata që kanë kryer arsimin e lartë në vendin e tyre dhe duan të vazhdojnë studimet, nevojitet vlerësimi i diplomës për të gjetur ekuivalentin e arsimit tuaj me atë të SHBA-ve. Standardet e këtij vlerësimi janë vendosur nga Këshilli Kombëtar për vlerësimin e Krediteve Arsimore të huaja (National Counsil on the Evaluation of Foreign Educational Credentials).

Studimi në universitetet amerikane kërkon njohje të mirë të gjuhës angleze. Në varësi të statusit tuaj në SHBA disa universitete kërkojnë provimin e gjuhës angleze (TOEFL). Lista e mëposhtme përmban disa nga organizatat përkatëse për vlerësimin e diplomave.

 

Center for Educational Documentation

PO Box 236

Boston, MA 02130-0003

Tel. (617) 522-4738

 

World Education Services

PO Box 745

Old Chelsea Station

New York, NY 10011

Tel. (212) 966-6311

 

Educational Credentials Evaluators

PO Box 92970

Milwaukee, WI 53202-0970

Tel. (414) 289-3400

 

Përgatiti: Agim Vuniqi

Ps. Redaksia e SHQIPTARI.EU NGA SOT E HAP RUBRIKËN ME KËSHILLA PËR TË GJITHË ATA QË DUAN TË RREGULLOJNË SHTETËSINË AMERIKANE, GREEN CARD-IN APO EDHE MËNYRA TË TJERA LIGJORE SI BASHKIM FAMILJAR APO RASTE TË TJERA

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...