Published On: 23 Janar, 2016

“Mirë se erdhe në Shkup, Isa Boletini”

Shoqata e Kulturës Shqiptare në Maqedoni përshëndet inaugurimin e bustit të Isa Boletinit në Komunën e Sarait – Shkup.

I ndjeri historian Dr.Prof. Muhamed Piraku në veprat e tij mes tjerash ka theksuar: “Dërveni kësula e shqiptarisë”. Sot edhe realisht Shkupi nderohet edhe me një figure të historisë së lavdishme kombëtare. Nëse në vitin 1912 besohej se flamuri kombëtar dhe shpallja e pavarësisë së shtetit shqiptarë do të bëhej në Shkup, atëherë le të besojmë se vendosja e lapidarit të Isa Boletinit në Shkup duhet të llogaritet dhe të kuptohet si fillimi i kthimit të dinjitetit kombëtar Shkupit të lashtë.

Edhe personalisht si familje atdhetare dhe veprimtarësh të kauzës kombëtare nga treva e Dërvenit, përuroj bashkëkombësit dhe bashkëvendësit e mi në këtë ditë fatlume të shpresës drejt besëlidhjes dhe veprimtarisë së përbashkët për t’ia kthyer Shkupit shpirtin e tij të vërtet dhe shqiptarët e Maqedonisë për të mare mbi supe angazhimin kolektiv për të udhëhequr me Maqedoninë e Lekës së Madh, me Maqedoninë e nipit të saj Skënderbe.

Kjo ngjarje kulturore dhe patriotike duhet të jetë shembull edhe për komunat tjera në vend se si në të ardhmen duhet të ngriten iniciativa të këtilla dhe të realizohen me guxim dhe përkushtim.

Kuptova se qyteti i Shkupit nuk ka dhënë leje për vendosjen Isa Boletinit në Shkup!!!
Kjo na bënë më të lumtur, kjo na tregon se si duhet në të ardhmen të dimë të vendosim vet për fatin tonë.

Për gjithë shqiptarët falë me shëndet nga kryeqyteti i Vilajetit të Kosovës,

MIRË SE ERDHE NË SHKUP, ISA BOLETINI”

 SHKSHM

Daim HISENI – Kryetar

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...