Published On: 27 Prill, 2017

Mirë ardhsh Gjeneral

Hasan Blakaj

                                           

Pas shtatë malesh

Pas shtatë bjeshkësh

U arrestove Gjeneral

Me tradhti dhe pa drejtësi

 

Hija jote hareplote

Besa e jote e dhënë

Për kombin për atdhenë

Qau gurin e mori dhenë

 

Na bëre merak Gjeneral

Prandaj ishim të shqetësuar

Për ndalimin tënd të padrejtë

Nga një shtet i kurvëruar

Në trup me shtatë plagë

I pathyer asnjëherë

Qëndrove i pa tundur Gjenerali ynë

Si i ka hije një Gjenerali të vërtetë

 

Gjeneralët e vërtetë lindin rrallë

Ashtu si lindën Spartanët

Ashtu si lindën Gegët, gjigantët

Që i plandosen për toke tiranët

 

I pa thyer në luftë

Edhe në paqe i pa përkulur

Hero i gjallë i kombit tonë

Kurrë në jetë me kokë të ulur

 

Tani fluturo i lirë drejt mëmëdheut

Në krahët e shqipes nënë

Me besën e Skënderbeut

E krenarinë e kombit tënd

 

Populli të mban në zemër Gjeneral

Të pret me mall në gjirin e tij

Fluturo mbi alpet tuaja krenare

Përqafo nënën tënde Shqipëri

 

Mirë ardhsh Gjeneral

Ti bir i devotshëm i kombit tënd

Populli të pret krahëhapur

Edhe njëherë ta drejtosh këtë vend.

 

Stockholm 26 prill 2017

A 5
Loading...
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Loading...