Published On: 9 Shkurt, 2016

Miratohet projektligji për patent-shofer. Ja çmimet e reja

Komisioni parlamentar për Zhvillim Ekonomik ka miratuar projektligjin për Patent- Shofer dhe projektligjin për Siguri në punë në Veprimtarinë Minerare.

Sipas anëtarëve të Komisionit mbetet përgjegjësi e Ministrisë së Infrastrukturës që të caktoi ekspert për pyetës të kandidatëve për patentë shofer.

Kurse me projektligj parashihet numri i orëve për teori dhe praktikë për patentë shofer.

Numri i orëve për teori asht shtu nga 16 në 20, kurse për mësime praktike asht shtu nga 20 në 30 orë.

Çmimi asht caktu të jetë minimal nga 7 euro 82 cent për nji orë mësim praktikë, kurse për teori 2 euro e 8 cent.
Anëtarët e Komisionit për Planin e Punës propozuen të diskutohet Ligji për Trepçën në Qershor të këtij viti dhe për këtë kerkuen nga Qeveria që të sjell këtë ligj në Kuvend që të zgjidhet çashtja e këtij gjiganti ekonomik.

Po ashtu u kerku që me ligj të trajtohet edhe çashtja e mbetjeve industriale ngaqë shitja e këtyne mbetjeve po bahet në mënyrë klandestine.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...