Published On: 2 Shtator, 2016

Ministrja Bajrami u takua me Kryesuesin e Këshillit Gjyqësor të Kosovës

 

Prishtinë, 2 shtator – Ministrja e Tregtisë dhe Industrisë, Hykmete Bajrami, priti sot në takim Kryesuesin e Këshillit Gjyqësor të Kosovës, z. Nehat Idrizin.
Në këtë takim u bisedua lidhur me rolin e gjyqësorit në zgjidhjen e kontesteve biznesore, duke pasur parasysh faktin se kjo komponentë është e një rëndësie të madhe në procesin e lehtësimit të punës së bizneseve dhe të përmirësimit të mjedisit afarist në vend.
Ministrja Bajrami e informoi z. Idrizi me përpjekjet e Qeverisë së Kosovës për përmirësimin e mjedisit afarist dhe rritjen e investimeve, duke konstatuar, ndër të tjera, se rritja e efikasitetit të gjykatave në zgjidhjen e kontesteve biznesore ka ndikim të drejtpërdrejtë në përmirësimin e mjedisit afarist sikundër edhe në rritjen e investimeve në Kosovë.
Kryesuesi i Këshillit Gjyqësor të Kosovës pohoi se institucioni që ai drejton, po bën përpjekje maksimale që të rrisë efikasitetin dhe të shkurtojë kohën e zgjidhjes së lëndëve që i takojnë kësaj kategorie. Ai, njëkohësisht, kërkoi mbështetjen e Qeverisë së Kosovës për rritjen e kapaciteteve kadrovike të institucioneve gjyqësore.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...