Published On: 9 Qershor, 2016

Ministria e Jashtme e Kosovës po e mban fshehtë sekretin e ekzekutimit të Beg Rizajt dhe Mirsad Ndrecajt

 

Tashmë është bërë thuaja e pa kontestueshme se vrasja e dy prej luftëtarëve të Kumanovës ndodhi pas arrestimit të tyre. Fakti që kjo vrasje e dyfishtë po mbahet fshehtë tashmë më shumë se një vit implikon jo vetëm strukturat e sigurisë dhe politike të Maqedonisë, por edhe ato të Kosovës.
Informacione të ndryshme argumentojnë tashmë më shumë se një vit se Beg Rizaj dhe Mirsad Ndrecaj ishin kapur të gjallë, madje ka dyshime se ata ishin të gjallë edhe dy ditë pas kapjes së tyre. Këtë e dëshmojnë edhe komunikimet zyrtare të Ministrisë së Jashtme të Maqedonisë me Ministrinë e Jashtme të Kosovës, përkatësisht me ambasadën e Kosovës në Shkup.
Është e çuditshme heshtja e Ministrisë së Jashtme të Kosovës në pyetjet e bëra në vazhdimësi lidhur me tri notat e marra nga Ministria e Jashtme e Maqedonisë, që siç rezultojnë tashmë edhe informacionet në mediat në Maqedoni, se ka mos përputhshmëri në listat e të arrestuarve dhe të vrarëve në luftimet në Kumanovë, në kohën e dërgimit të tyre, dhe me situatën përfundimtare të të vdekurve dhe të arrestuarve.
Kjo situatë e tregon edhe indiferencën, por edhe bashkëpërgjegjësinë e institucioneve të Kosovës në tragjedinë e Kumanovës. Po ashtu e shpjegon se pse ata luftëtarë u futën në kurthin e vdekjes, duke i vendosur në qytetin e Kumanovës, në një vend ku as luftëtarët më të mirë në botë, nuk do të mund ta çanin rrethimin. Dhe e vetmja rrugë do të ishte dorëzimi i menjëhershëm ose lufta deri në vdekje. SHQIPTARI.EU

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...