Published On: 15 Korrik, 2016

Ministria e Infrastrukturës prezanton Autostradën Prishtinë-Gjilan-Konҫul

Ministria e Infrastrukturës ka prenzantuar projektin e Autosdradës së tretë në Kosovë, Prishtinë-Gjilan, Konçul R 7.1

Për rëndësinë e kësaj autostrade, Ministri i Infrastrukturës, Lutfi Zharku vuri në pah se ky takim konfirmon seriozitetin e Qeverisë së Kosovës për përmirësimin e Infrastrukures.

“Më duhet të theksoj se ky takim konfirmon seriozitetin e Qeverisë së Kosovës për përmirësimin e infrastrukturës rrugore dhe lidhmërisë së të gjitha qyteteve dhe vendbanimeve të kësaj ane me tërë Kosovën”.

Zharku shtoi se po shqyrtojnë edhe mundësinë e fillimit të financimit të segmentit të parë të ketij projekti gjegjësisht segmentin Prishtinë – Gjilan përmes buxhetit të Republikës së Kosovës, gjë që do të reflektohet në buxhetin për vitin 2017”.

Nga ana tjetër kryetari i Komunës së Gjilanit Lutfi Haziri ka shpreh falënderimin për Minisitrinë e Infrastukturës, përkatësishtë Zharkun për punën e bërë.

Autostrada e cila u prezantua sot ka një gjatësi 47.1 kilometra, e cila përbëhet prej shtatë segmenteve. Gjerësia e kësaj autostrade do të jetë 32 metra. Në kuadër të këtij projekti do të jenë katër ura.

Kjo autostradë do të lidhë koridorin 6, 7 dhe 10.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...