Published On: 19 Janar, 2016

Ministri Tahiri: ISIS në Shqipëri? Ja fusni kot!

Ministri i Punëve të Brendshme Saimir Tahiri u ka dërguar letër 2 redaksive të lajmeve, “Corriere TV” në Itali dhe britanikes në versionin online “Daily Mirror”. Letra e ministrit Tahiri, vjen një ditë pas botimeve të këtyre mediave të cilat pretendojnë se në Shqipëri ka baza të stërvitjes së militantëve të ISIS-it, si dhe plantacione droge që menaxhohen prej tyre.

Nisur nga kjo ministri Tahiri shkruan: “Jam i bindur që nuk jam i vetmi shqiptar që ndihet keq nga të pavërtetat që u pasqyruan, siç besoj se çdo italian apo qytetar i çdo vendi të botës që ka pasur mundësinë të njohë sadopak Shqipërinë, është ndier keq nga pasqyrimi thelbësisht i shtrembëruar i realitetit shqiptar në reportazhin tuaj”.

Ministri thekson se, fitorja më e madhe e terroristëve është krijimi i hijes së armikut edhe aty ku duhet të ketë besim, duke shkatërruar kështu mundësinë që qytetarët dhe shoqëritë tona të ndërtojnë solidaritetin e domosdoshëm të vlerave që duhet t’i kundërvihet të keqes së përbashkët.

“Në këtë rast, të pavërtetat e raportuara prej jush për Shqipërinë, duke shpikur shkolla për militantët e ISIS apo mbi 1000 rekrutë të paguar e të gatshëm për luftë, janë një tullë më shumë në murin e mosbesimit që na bën gjithmonë e më të paaftë për të fituar kohën që kemi humbur duke parë si kërcënim njëri-tjetrin, e kësisoj, të paaftë për të fituar kundër kërcënimit terrorist”,- nënvizon ministri i Punëve të Brendshme.

Ai shton se, Shqipëria, ka një popullsi me shumicë muslimane, por është verbëri të mjaftohesh me kaq për të imagjinuar rrezik terrorizmi në vendin tonë.

“Ndaj, i nderuar, më lejoni t’ju siguroj se shqiptarët krenohen me vlerat e çmuara të tolerancës dhe bashkëjetesës fetare, një shembull unik që veç krenarisë, ka rrënjosur tek çdo qytetar shqiptar vullnetin për të mos pranuar frikën dhe kërcënimin e terrorit. Por kurajon e forcën për të ndërtuar bashkëpunimin me çdo shoqëri të lirë, që luftën kundër terrorizmit e fiton më së pari me vlera e besim, pastaj me armë”,- shkruan Tahiri.

Letra Corriere 1

Letra Corriere 2

Letra Corriere 3

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...