Published On: 9 Qershor, 2016

Ministri Kërkon rritje fondesh për kërkime shkencore

“Detyrë e Ministrisë së Arsimit është që të rrisim fondet për mbështetjen e kërkimeve dhe hulumtimeve shkencore. Komponentë tjetër shumë e rëndësishme është edhe ringjallja e resurseve brenda universiteteve publike, instituteve dhe bizneseve, në mënyrë që ato të stimulojnë kërkimin shkencor,” tha ministri i Arsimit Bajrami.

Këtë shtim fondesh ministri e kërkoi që të inkurajohen hulumtime frytdhënëse.

 Ministri Bajrami foli edhe për përcaktimin e standardeve kombëtare të fushave me interes, të cilat e përcaktojnë qartë një hulumtim dhe kërkim të mirëfilltë shkencor.

Konferenca për gjendjen e hulumtimeve shkencore në Prishtinë u organizua nga Ministria e Arsimit.

Para një muaji, në hapjen zyrtare të javës së shkencës, Presidenti Hashim Thaçi vlerësoi lart punën e shkencëtarëve kosovarë.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...