Published On: 4 Tetor, 2016

Milingonat në qytetit tim

 

Kishte kohë që shumë milingona ishin kapur në b… të Kalit dhe po ushqehëshin të krekosura afër bishtit, si gjelat në plehna, dhe shumë milingona të tjera, saherë që në qytetin tim vijn Kuajt e mdhenjë e që mund të hash në ta, qoftë edhe në b… të tyre në një darkë që mund edhe të ishte e rastit…
Kali kaloj të gjithë qytetët e tjera dhe milingonat qëndronin të palëkundura nga gjithë ai mundë e vrapë që bëri Kali deri sa ndaloj në qytetin tim, për të pushuar e larë sytë me ujit e freskët të pishave të Deqanit, edhe pse ato, milingonat, tashmë, i thonin vetës se; nuk duhet të jetosh me inate për shumë zgjedhje që nuk i zgjidh vet..! Kali si kafsha më fisnike që njihët si është, u tregua vërtet zemërgjerë e humanë me milingonat pas bisedës që dëgjoj që bënin ato, dhe i la të qëndrojnë aty deri sa një ditë të plasin vet nga ushqimi i tepër që mund ta hanin në by… të ti. Por, nuk shkoj kohë shumë dhe, sikur dihet që ajo pjesë e Kosovës është shpesh e dënuar edhe nga natyra, një shi i madh që ra papritur, i shkundi botën milingonjave nga by… e Kalit për ti sjell pastaj në një gjëndje që Kali mezi shpëtoj lëkuren e vet, e lere më, të mendoj për by… apo milingonat e ti!.

Agron Zeqiraj
Pforzheim, 24/06/2014

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...