Published On: 16 Tetor, 2016

Mesazhi që sipas KKSH-së po fyen rëndë shqiptarët e Malit të Zi për zgjedhjet

Genc Nimanbegu, kryetar i Këshillit Kombëtar të Shqiptarëve në Mal të Zi, ka bërë një deklaratë publike, për të dënuar ashpër, atë që e ka quajtur “mesazh të ulët dhe poshtërues elektoral që është duke u dërguar masivisht nga ato parti politike që duan të nxisin urrejtjen etnike dhe destabilitetin politik në Mal të Zi”.

Në përmbajtjen e mesazhit, të cilin e ka bërë publik Nimanbegu thuhet: “Partia Demokratike e Socialistëve (DPS e Milo Gjikaniviqit v.j.) po i organizon boshnjakët, shqiptarët dhe diasporën dhe e paguan votën 250 euro. Zijad Shkreli me banim në Francë, i ka thënë “Vijestit” që e ka telefonuar Izet Shkreli që është anëtar i Këshillit Lokal në Petnjcë dhe i ka premtuar 250 euro dhe mbulimin e shpenzimeve të udhëtimit. Kjo po ndodh në krejt Malin e Zi në mesin e boshnjakëve dhe shqiptarëve. Mos lejoni që DPS-i të vjedhë edhe këto zgjedhje prandaj dilni në votime!”

Kjo është kumtesa e plotë e tij për media e Genc Nimanbegu:

Sot kur duhet të ishte një ditë e qetë për procesin zgjedhor disa qarqe të errëta dhe keqdashëse kanë tentuar të prishin qetësinë dhe harmoninë ndëretnike duke kërcënuar stabilitetin politik.

Të nderuar qytetarë dhe bashkëkombës, Jemi informuar se, përmes një teksti mesazhi telefonik të dërguar masovikisht, është bërë thirrje për të siguruar vota nga komuniteti serb, duke nxitur urrejtje etnike ndaj komunitetit etnik shqiptar dhe atij boshnjak.

Sipas këtij teksti, aludohet se një prej partive politike më të mëdha në vend është duke blerë vota shqiptare dhe boshnjake deri në vlerën 250 Euro, duke fyer rëndë komunitetin tonë etnik.

Angazhimi ynë është nxitja e bashkëjetesës dhe harmonisë etnike, fetare, krahinore e ideore, me qëllim zhvillimin dhe vajtjen të bashkuar në Bashkimin Evropian.

Një mesazh i tillë i paprecedentë nuk është parë që prej kohëve të errëta të nxitjes së urrejtjes, dhunës dhe spastrimit etnik të viteve 1990. Është e papranueshme që në epokën e integrimit euro-atlantik të vendit, përmes këso lloj mesazhesh anonime të ngjallet urrejtja e të fyet pakica shqiptare.

Prandaj, Këshilli Kombëtar i Shqiptarëve, i bën thirrje të gjithë partive politike të Malit të Zi, të distancohen menjëherë nga një mesazh i tillë dhe të dënojnë ashpër këtë akt kaq të rëndë i cili dëmton harmoninë ndëretnike dhe kërcënon destabilitetin dhe sigurinë e vendit. Po ashtu i bën thirrje edhe shoqërisë civile, mediave, botës akademike dhe mbarë opinionit publik të Malit të Zi që të solidarizohet e të flasë ashpër kundër këtij akti të ulët.

Njëherazi i bëjmë thirrje autoriteteve ligjzbatuese, Prokurorisë së Përgjithshme dhe Policisë të marrin menjëherë masat e nevojshme për identifikimin dhe vënien përpara drejtësisë të autorëve që fshihen pas këtij makinacioni.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...