Published On: 20 Maj, 2016

Mendja mund të transferohet në kompjuter

Shkencëtarët si Stephen Hawking thonë se transferimi i vetëdijes së mendjes mund të arrihet që në vitin 2050.

Njeriu mund të bëhet kështu i pavdekshëm. Fjala i pavdekshëm është përdorur që në momentin kur njeriu nisi të mendojë për vdekjen.

Në vend që ta shohë pavdekësinë brenda koncepteve të fesë dhe okultizmit, a mundet që njeriu ta shohë tashmë përmes “lenteve” të teknologjisë?

Mundësitë janë shumë reale dhe jo të bazuara mbi ëndrra apo legjenda dhe parashikime profetike.

Në vitin 2005, departamenti i futurologjisë i British Telecom bëri të ditur se kompjuteri dhe kibernetika po përparonin me shpejtësi dhe se mundësitë që truri i njeriut të transferohet në një kompjuter dhe të përftojë pavdekësinë kibernetike, janë tashmë reale.

Pra, ai që sot duket produkt filmash fantastiko-shkencorë, në vitin 2050 mund të jetë realitet. Sipas ligjit Monroe të vitit 1965, numri i tranzitorëve që përbëjnë një qark të integruar kompleks dyshohet për çdo dy vite që kalojnë.

A është e vështirë që të parashikohet skenari që buron prej kësaj deklarate të thjeshtë? Deri në vitin 2050, një qark i integruar fare mirë mund të jetë ekuivalenti i mbajtjes së po aq shumë materiali sa edhe truri i njeriut.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...