Published On: 31 Mars, 2016

Melankolia

 

Vajza i shkeli syrin ati, i cili donte ti fliste i pari vajzës. Shiqimi i saj i ëmbël e buzët e tulta, kishte kohë që djaloshit i kishin ra në sy, e sidomos në mëngjesët e hershme kur vajza dilte në dritare për ti krehur flokët e bukura ngjyrë gështënjë e plot jetë… Ajo vetëm për flokêt nuk dilte, i thoshte vetës çuni, sepse po të ishte ashtu, atëherë vështirë se mund ti kishte mbet vetëm një flokë e vetme, e lërë më ti ledhatonte me atê pasion…
Papritmas gjindet përballë vajzës, ku trishtimin dhe ngjyrën e kaltër të shëndritshme e shihte në sytë e vajzës, sikur shikonte një qiellë të kaltër e dashuri në të, saherë që e mendonte melankolinë. Ai donte ti humbë të gjitha dhembjët e vjetra si në ëndërr, sepse vajza tashmë po lente aromën e këndshme dhe heshtjen e saj…
Vajza u mërzit nga takimi dhe frika që shfaqte çuni. Ajo se kuptonte se malli e trishtimi i çunit vinte nga melankolia, edhe pse vajzat shquhën për prirje të tilla…

[ A.Zeqiraj, 31.03.2014 ]

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...