Published On: 21 Maj, 2016

Megjithatë komunistët po dalin të jenë politikanët më të shkathtë! “Njëherë komunist gjithmonë komunist”!

Driton Tali

Komunistët kur e morën pushtetin nuk lanë asnjë kundërshtar të tyre pa e eliminuar. Duke i vrarë ose i syrgjynosur apo burgosur për shumë vite. Edhe familjarët e tyre i penalizuan dhe i diskriminuan në të gjitha format e mundshme.
Në fillim fare na flisnin për Marksin, Leninin, Stalinin e patjetër edhe për të “madhin Tito”; për kooperativat e kolhozet dhe e kritikonin ashpër klasën kapitaliste dhe Perëendimin; për vëllazërim-bashkimin e kundër reaksionarëve; gjithmonë duke e lartësuar barazinë në mes popujve në Republikën e Serbisë dhe Jugosllavisë.
Më vonë e heqën Stalinin, se “i madhi Tito” u ngatërrua me atë. Dhe e zavendësuan me Engelsin, sepse duhej patjetër të ishin tre kolosë. Pra, na ligjëronin për mësimet e kolosëve të komunizmit Marksit, Engelsit dhe Leninit. Na shpjegonin se çka thanë shokët Rankoviç dhe Kërcun (Slobodan Peneziç) në Kongresin e V, VI, VII… të PKJ-së lidhur me aksionet që Partia i merrte kundër reaksionarëve shqiptaromadh dhe kundërevolucionarëve tjerë. Na shpjegonin se popullata duhej çarmatosur patjetër.
Kështu vazhduan komunistët e devotshëm shqiptarë, të punojnë për Partinë me zell duke i luftuar të gjithë armiqët e saj, e në veçanti nacionalizmin dhe irredentizmin (seperatizmin) shqiptar, i cili kishte për synim ta shkatërronte LKJ-në dhe Jugosllavinë Vetëqeverise të Painkuadruar, e kombeve dhe kombësive të barabarta. Sepse i “madhi Tito” jo parsye na këshillonte që “ta ruajmë vëllazrim bashkimin si dritën e syve”. Të gjithë ata që e kundërshtonin këtë i burgosnin, e ata të papërmisuarit edhe i vritnin.
Kështu bënë komunistët shqiptarë derisa shefat e tyre (komunistët e Serbisë), të cilët ishin forca kryesore e PKJ-LKJ, nuk e shkatërruan LKJ-në dhe Jugosllavinë -shtetin që e kishin krijuar ata.
E pastaj komunistët shqiptarë mbrenda natës u shndrruan në demokratë. Filluan të bëjnë be në “shpirtin e SHBA-së”, bash ashtu sikurse që bënin dikur be në “shpirtin e Marksit dhe Stalinit”, e dikur më vonë në “shpirtin e Titos dhe Rankoviçit”, e pak më vonë në “shpirtin e Titos dhe Kardelit”.
Nga ligjëratat për kooperativat dhe kolhozet, e OP dhe OTHPB filluan të na ligjërojnë për Korporatat dhe tregun e lirë. Besa, disa nga ata kishin qenë edhe nacionalistë të mdhenj, bile bile nga urrejtja ndaj sllavëve shpeshherë kalonin në racizëm. Kishte të tillë që u kthyen edhe kah Kibla, dhe filluan të na flasin edhe për fenë.
Por, megjithatë shpirti komunist nuk i ka lënë. Sa herë që t’ju vie shansi e qesin në mejdan.
Sidomos kur po vien në krye të partisë, atëhere ata po janë vetvetja. Nëse dikush veç pak i kundërshton për çkado qoftë e përjashtojnë nga partia.
Se mo, me gabu me i kundërshtu ndonjë fëmijë i ndonjë armiku të vjetër, dikush nga familjet reaksionare dhe nacionaliste-iridentiste (seperatiste) ata i nxjerrin zhag për flokësh jashtë.

Ah sikur edhe të mundin t’i burgosnin (sikur dikur) gjithë ata armiqë të Partisë që marrin guxim me fol kundër kryetarit!
Nuk thuhet kot “njëherë komunist gjithmonë komunist”!

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...