Published On: 3 Maj, 2016

Me MSA-në, Kosova do të ketë qasje në një treg prej 500 milionë konsumatorësh

Ministria e Tregtisë dhe Industrisë me mbështetjen e UNDP-së organizoi sot punëtori, ku u prezantuan mundësitë e mbështetjes institucionale për bizneset dhe kërkesat e tregut të BE-së për eksport, me hyrjen në fuqi të Marrëveshjes së Stabilizim-Asociimit.

Zëvendësministri i MTI-së, Avni Kastrati tha se MSA është një favor i madh dhe një obligim i madh për Kosovën, meqë do të ketë qasje në një treg të BE prej 500 milionë konsumatorëve, dhe sipas tij, qasja e bizneseve kosovare me produktet e tyre duhet të jetë me cilësi të lartë.

Ndërsa, eksperti i UNDP-së Marjan Kavran prezantoi kërkesat e tregut të BE-së dhe theksoi se Kosova do të ballafaqohet me sfida të ndryshme për të plasuar produktet në tregjet e BE,

 Kavran e tha këtë duke pasur parasysh se tregu i BE-së është i madh dhe kërkon produkte cilësore. Ai tha se për këtë gjë duhet të jenë të vetëdijshme bizneset kosovare. /kpress
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...