Published On: 30 Mars, 2016

Me lobimin e Organizatës Rrënjët Shqiptare Senati Nju Jorkut voton 4 shtatorin “Dita e Nënë Terezës”, sponsoruar nga senatori Marty Golden

Organizata Rrënjët Shqiptare me punën e saj të madhe bëri të mundur që 4 shtatori të shpallet zyrtarisht Dita e Nënë Terezës nga Senator Marty Golden. 

Albany NY – Organizata Rrënjët Shqiptare me punën e saj të madhe bëri të mundur që 4 shtatori të shpallet zyrtarisht Dita e Nënë Terezës nga Senator Marty Golden.

Simbas njoftimit të tij për shtyp bëhet e ditur se Rezoluta është miratuar pas shqyrtimit fillimisht nga Komiteti i Senatit për Financa, dhe më pas ka siguruar mbështetjen me votim të plotë në Senatin e Shtetit të Nju Jorkut.
Në Rezolutën e senatorit Golden thuhet: “Në emër të një jete të jetuar mirë në shërbim ndaj Zotit dhe ndaj të gjithëve, unë jam krenar të prezantoj këtë projektrezolutë që në mënyrë të përshtatshme do të nderojë Nënë Terezën në shtetin e Nju Jorkut, për të përkuar me kanonizimin e saj si një Shënjtëreshë e Kishës Katolike Romake me 4 Shtator 2016 në Selinë e Shejtë. Për vite të tëra, Nënë Tereza, nëpërmjet, themeluar nga ajo, të Shtëpisë dhe Organizatës së Misionareve të Bamirësisë, të përkushtuar, vetëm për tu shërbyer nevojave të të sëmurëve dhe të varfërve”. Senatori Golden, prandaj tha ai para senatorëve duhet që 4 shtatori 2016, të shpallet “Dita e Nënë Terezës” në shtetin e Nju Jorkut, nëpërmjet një rezolute në Senatin e Shtetit.
“Një simbol ndërkombëtar i shpresës, emri i saj i dashur Nënë Tereza e lindur Anjezë Gonxhe Bojaxhiu, me prejardhje nga një familje shqiptare, tej mase, ka bërë një ndryshim të vyer në të gjithë botën, përfshirë edhe në qytetin tonë Nju Jork. Kështu ajo do të kujtohet gjithmonë, me Shtëpinë dhe degën e Organizatës së Misionareve të Bamirësisë, në Harlem, të cilat kanë qenë të përkushtuara, vetëm për t’ju shërbyer nevojave të të sëmurëve dhe të varfërve, në këtë mënyrë ne do të nderojmë dhe kujtojmë atë,” tha senatori Marty Golden në deklaratën e tij për shtyp, para se të miratohej në Senat, i cili nuk mund ta refuzonte nderimin e të Lumes Nënë Terezë, që pas pak muajsh do të jetë shenjtëreshë e botës.
Rezoluta e senatorit Golden, tashmë e miratuar e autorizoi Senatin e Shetit të Nju Jorkut, për emrimin e 4 shtatorit 2016 Ditë e shënuar në nder të Nënë Terezës, pasi kjo tashmë është edhe data kur Nëna Terezë do të shpallet e Shenjtë në një ceremoni shenjtore që do të mbahet në selinë e Vatikanit, në Romë, Itali.
Papa Françesku më 15 mars e firmosi dekretin lidhur me kanonizimin e pesë të lumëve që bëhen shenjtër. Ndër ta është edhe Nënë Tereza, Gonxhe Bojaxhiu.
Në Koncistorin e 15 marsit, Papa Françesku caktoi datën dhe vendin e kanonizimit të Nënë Terezës, që sipas tij pritet të jetë 4 shtatori i ardhshëm, në Romë.
Papa Françesku gjithashtu ka nënshkruar edhe dekrete të tjera të kanonizimit për martirin e vogël Giuseppe Sanchez Del Rio, vrarë në Meksikë në vitin 1928, mbi varrin e të cilit Papa Françesku u lut gjatë udhëtimit të fundit në këtë vend; për Giuseppe Gabriele del Rosario, i njohur si “cura Brochero”, shenjti i parë që ka lindur e vdekur në Argjentinë; për polakun Stanislau i Jezusit dhe Marisë, i cili në vitin 1600 themeloi një Kongregatë rregulltare; e së fundi dekreti për Maria Elisabetta Hesselbald-in, themeluese e motrave Brigjidine.
Më 17 dhjetorin e vitit të kaluar, siç njoftoi Stefania Falasca në të përditshmen italiane Avvenire, Papa pati miratuar njohjen e mrekullisë, që i atribuohet Nënë Terezës, dhe pati vendosur për shpalljen e dekretit, që e hapi udhën drejt shenjtërimit të saj më 4 Shtator 2016 .

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...