Published On: 20 Mars, 2016

Me ju thanë jam demokrat do t’më sulmonin edhe titistët edhe enveristët

 

Agim Vuniqi

Me ju thanë me fe jam katolik do t’më sulmonin myslimanët, me ju thanë me fe jam mysliman do t’më sulmonin katolikët, (shqiptarët ortodoks jane në mes, më liberal), me ju thanë jam ateist, do t’më sulmonin edhe myslimanët edhe katolikët, me ju thanë jam socialist dhe liberal do t’më sulmonin demokratët, me ju thanë jam demokrat do t’më sulmonin edhe titistët edhe enveristët, me thanë jam patriot do t’më quanin primitiv, me ju thanë jam shqiptar do t’më sulmonin kosovarët, me ju thanë jam kosovar do t’më sulmonin shqiptarët… jam në dert nuk di çka jam..,
….kaukasian po, sepse jam i bardhë nga lëkura… për të tjerat më quani si të doni, flas shqip, vetes i them shqiptar, ndërsa a kam fe, apo çfarë feje (lidhje personale e njeriut me Zotin) kam mos më pyetni, është personale, nuk fajësoj as urrej të tjerët për historinë e mitologjinë (këtë detyrë e ka shteti dhe institucionet e tij), me identitet jam njeri, aty ku jetoj i respektoj njerëzit, vlerat e tyre kulturore dhe ligjin, i dua njerëzit dhe kulturat ashtu si janë, nuk urrej, as nuk i helmoj të tjerët me urrejtje, ai që kam qenë i ri jam edhe sot, nuk kam ndryshuar hiq, indentitetin tim personal e mbroj me kryeneqësi…

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...