Published On: 2 Mars, 2016

Më 8 mars “Mars’hojmë S’festojmë”

Në Facebook është hapur një event ku tregohet se në Ditën Ndërkombëtare të Gruas 8 mars, këtë vit do të organizohet një marsh për të kundështuar dhunën gjinore, barazi si dhe drejtësi gjinore në Kosovë.

“Mars’hojmë S’festojmë” është sllogani i të gjithë atyre që do marrin pjesë në marshin e 8 marsit dhe kundërshtojnë çdo formë të dhunës gjinore, duke filluar nga seksizmi dhe kultra e seksualizuar, dhuna në familje, ngacmimi seksual, dhuna ekonomike dhe emocionale.

Më poshtë mund ta lexoni përshkrimin e plot për këtë event:

“Mars’hojmë S’festojmë sepse dëshirojmë ti japim fund dhunës në baza gjinore dhe tu themi të gjitha institucioneve në Kosovë dhe shoqërisë Kosovare kundërshtimin tonë me një fjali të vetme: Mjaft më me arsyetime!

8 Marsi këtë vit protestohët me një sërë aktivitetesh organizuar nga:

Rrjeti i Grupeve të Grave të Kosovës ( RrGGK), Programi Universitar për Studime dhe Hulumtime Gjinore, Artpolis, Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut (YIHR-KS) Qendra për Barazi dhe Liri – CEL, Qendra Kosovare për Studime Gjinore (QKSGJ), Feminizmi Shqiptar.

08:00 – 8:30 Përformancë para Qeverisë

10:30 – 12:00 Klubi i Leximit dhe Diskutimit të Librave Feminist (Feminizmi Shqiptar)

Libri: Sikur t’isha djalë – Haki Stërmilli

Paneliste: Sibel Halimi, Valbona Bajrami, Ardiana Prishtina, Edona Salaj

Moderatore: Rreze Abdullahu

Vendi: EU Information center

12:00 – 13:30 Mar`Shojmë S`Festojmë

Vendi, Sheshi Zahir Pajaziti

14:00 – 15:30 Intervenim në hapësirën publike: Gjinorëzimi i qytetit
Vendi: Prishtinë

16:00 – 18:00 Teori, Art, Aktivizëm – Artivizëm, Shfaqje Filimi dhe Disktutim

Paneliste: Vjollca Krasniqi, Nita Luci, Zana Hoxha Krasniqi
Moderatore: Venera Cocaj

Vendi: Fakultetin Filozofik, salla: 101

Ju presim, në 8 Mars`himin e radhës”, shkruan në event.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...