Published On: 24 Gusht, 2016

MË 1 SHTATOR, TË GJITHË NË PROTESTË!

Lexues të nderuar, vëllezër dhe motra! Ratifikimi i kufirit me Malin e Zi, nuk guxon të ndodhë, në asnjë mënyrë dhe për asnjë çmim. Çdo shqiptar dhe të tjerë, partiak dhe jopartiak, i shkolluar dhe i pashkolluar, fetar dhe jofetar, duhet ta ketë fare të qartë, se kufiri i nënshkruar nga Isa Mustafa, Hashim Thaçi dhe të poshtëruarit e tyre, pa marrë parasysh vlerën e tokës së falur, është thjesht, një test ndërkombëtar, për të perceptuar shkallën e seriozitetit tonë në mbrojtje të tërësisë territoriale të Kosovës, kur të vijë koha e ndarjes me Serbinë. Më 1 shtator, të gjithë deputetët, nënshkrues të kësaj marrëveshjeje, duhet shpallur publikisht tradhtar të kombit. Në këtë datë, të gjitha ambasadat e shteteve mike të Kosovës, Policia dhe KFOR-i duhet njoftuar se populli i Kosovës, nuk ka troje për të falur, dhe se nënshkruesit e kufirit në Vjenë, pavarësisht nga dëshira e tij, duhet gjykuar si armiq. Pushtetin në Kosovë, deri në zgjedhjet e ardhshme, duhet udhëhequr njerëz profesionalë, fillimisht, apartiakë. Nëse qeveria e tanishme, në afatin 1-mujor nuk jep dorëheqje, në protestën e radhës, përgjegjësia për përdorimin e formave të tjera, duke mos përjashtuar dhe bllokimin e jetës publike përmes okupimit fizik të shesheve dhe rrugëve, bie mbi ju. Këtë herë, kërkesa e popullit për ndërrimin e pushtetit nuk është politike, por është thjesht kërkesë paqësore për ruajtjen e tërësisë territoriale të vendit. Populli i Kosovës nuk ka nevojë për gjykime spektakolare të pushtetarëve dhe burgosje shtëpiake të tyre. Populli i Kosovës, nga pushteti i ardhshëm do të kërkojë rishqyrtimin juridik të të gjitha fabrikave të tjetërsuara dhe rivlerësimin e çmimit real të tyre ose rikthimin në pronësi shtetërore. Do të bëjë rikthimin e pronave të uzurpara dhe të përfituara në mënyrë joligjore. Gjithashtu, do të hulumtojë dhe prejardhjen e pasurisë për çdo individ, dhe do t’i konfiskojë të gjitha ato, të përfituara në mënyrë jomeritore. Vetëm kundërshtarët do të ndalohen me forcë. Kjo, është e vetmja mënyrë që Kosova të kthehet në një jetë të re, e cila tani për tani është e papërballueshme dhe shumë e rëndë për t’u jetuar. Unë kam vetëm një parti, e kjo parti është Atdheu.

Unë kam vetëm një Zot, e ky Zot është toka, ku më ka rënë, dhe do të më bie përseri koka.

(NF. Qehaja).

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...