Published On: 28 Prill, 2016

McAllister: Brukseli sa më shpejt të hapë rrugë për integrimin e Serbisë në BE

Raportuesi i Parlamentit Evropian për Serbinë, David McAllister, në Bruksel ka thënë se, Bashkimi Europian duhet të hapë sa më shpejt kapitujt 23 dhe 24 me Serbinë , duke treguar se qytetarët, në zgjedhjet e fundit kanë mbështetur kursin pro-europian.

Ai në fjalimin e tij në seancën plenare të Parlamentit Europian në Bruksel, ka njoftuar deputetët për një vizitë e tij një javore në Serbi, ku, siç theksoi ai , do të ndjekë nga afër zgjedhjet parlamentare.

“Është sinjal i rëndësishëm se shumica absolute e qytetarëve serbë kanë votuar për një kurs pro-europian të vendit”, tha McAllister.

Ai theksoi se programi i reformave dhe qëndrimi konstruktiv i Beogradit me vendet fqinje kanë përmirësuar dukshëm bashkëpunimin rajonal, si dhe në marrëdhëniet më të ngushta me BE-në.

“Në mënyrë që të ndihmojnë Serbinë që të vazhdojë rrugën e saj europiane, jam i bindur se kapitujt kryesorë 23 dhe 24, në lidhje me gjyqësorin dhe të drejtat themelore, si dhe drejtësisë, lirisë dhe sigurisë, duhet të hapen sa më shpejt që të jetë e mundur”, përfundoi Raportuesi i Parlamentit Evropian.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...