Published On: 14 Mars, 2016

MBRESA, NË FESTËN E “DITËS SË VERËS”-2016…

Skicë:

Nga: Murat Gecaj

Secili nga ne, sot e zgjodhi vendin dhe mënyrën e tij, për ta festuar “Ditën e Verës”-2016…Kështu vepruam edhe ne, 3-4  kolegë e miq të pandarë. Sipas bisedës paraprake, u nisa të arrija në kohën e caktuar te lokali i Gazit, siç i themi ne, aty në  “Unazën” e Tiranës, pa shkuar te ish-Uzina “Dinamo”. Megjithëse më i moshuari ndër ne, na e kishte kaluar shkrimtari e publicisti Bardhyl Xhama-“Mësues i merituar”. Ai kishte zënë një qoshkë të lokalit dhe përpara kishte rreshtuar: shishkat me raki, ballakumet e karamelet me kafe….U përqafuam ngrohtësisht  dhe e uruam njëri-tjetrin për festën pranverore. Paçka se sot, si për inatin tonë, dita nuk ishte me diell, si në raste të tjera?! Pas pak aty arriti edhe kolegu e miku ynë i përbashkët, Sejdo Harka. Për të dëshmuar “djalërinë” e tij, ai kishte veshur xhaketë, pra jo ndonjë xhup ose xhakavento, si ne të dy. Sapo shkëmbenim bisedat e para, mori në celular shkrimtari Viron Kona. Ai kërkonte ndjesë që nuk vinte dot në takimin tonë, pasi i kishin ardhur miq. E po, gjëra të tilla janë të zakonshme dhe miku duhet respektuar, shoqëruar e ndihmuar, nëse ai ka nevojë për ty.

Kur po i ngrinim dollitë e para, Bardhyli mori në celular mikun e përbashkët, dr. Foto Totin. Ai banon në afërsi të Tiranës së Re, pra ndodhej larg nga lokali, ku ishim ne. Sigurisht, u përshëndetëm dha ia uruam njëri-tjetrit festën. Por e ndjemë se ishte paksa “xheloz”. që nuk ishte edhe ai i pranishëm në takimin tonë, siç ka ndodhur herë të tjera. Kënaqësi na solli edhe celulari i mbesës sime, arsimtare e poete, Merita Gjoni-Gjoka. Ajo më uroi, me ate fjalën e saj aq dashamirëse, “dajosh”, për festën e sotme, bashkë me Bardhylin, por dhe Sejdon, i cili ka publikuar një shkrim të bukur, rreth një vëllimi të saj me poezi.

Bardhyli nuk harroi të na e përcaktonte kohën e qëndrimit në atë lokal, siç vepron edhe në raste të tjera. Pra, ai e pa orën dhe na paralajmëroi se kishim edhe 15 minuta për të biseduar dhe për t’u çmallur me njëri-tjetrin.Por nuk e anashkaloi as praktikën që të bënim fotografi, të cilat i kemi aq të shumta nga takimet tona. Gazi u tregua i papërtuar dhe na fotografoi me aparatin e ri të Bardhylit, por edhe me timin, i cili tashmë po “plaket”. Megjithatë, është i aftë të konkurrojë me fotot e mikut tim dhe shpesh herë fotot e mia janë shpallur fituese, nga komisione të paautorizuara?! (ha,ha) Kështu, ende pa i parë ato fotot e Bardhylit, po shpejtoj që ta publikoj njërën, nga aparati tim. .(Shënim: Sapo hapa FB e po shikoj që Bardhyli ma paska kaluar, pra ka publikuar një foto nga aparati i tij!?-ha,ha).  Por,me këtë rast, po e bashkëngjes edhe një fotomontazh të bukur, që ai përgatiti e shpërndau pikrishht sot, në “Ditën e Verës”. Me këtë po i përshëndesim përzemërsisht të gjithë lexuesit e këtyre radhëve, kolegët e dashamirët tanë. Urimi ynë i bardhë është: Festofshim edhe shumë “Ditë Vere”, me shëndet e breqet, gëzime e lumturi, vetjake e familjare!

Tiranë, 14 mars 2016

ballakumet

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...